Beykozlu
New member
Milföye Sarılı Armut Poşe Tanımı İçin gereçler
- 2 adet orta uzunluk armut
- 500 ml su
- 150 g toz şeker
- 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
- 1 adet portakalın suyu
- 5-6 adet tane karabiber
- 3-4 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet milföy hamuru (10 x 20 cm)
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Pudra şekeri (İsteğe bağlı)
- 100 g bitter çikolata: (%54 )
- 100 g krema
- Armutları dikine soyun. Taban kısımlarını düz durabilmeleri için eşit boya keserek düzeltin.
- Poşelemek için su, şeker, portakal suyu, rendelenmiş kabuğu ve baharatları bir tencerede karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısarak içine armutları dik olarak yerleştirin ve kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika müddetle orta yumuşak kıvama gelene kadar pişirin.
- Pişen armutları aromalı sudan ziyan vermeden süzerek alın ve oda sıcaklığına gelince 10 dakika müddetle buzlukta bekletin. ondan sonrasında buzluktan çıkararak kağıt havluyla nemini alın.
- Milföyü buzluktan çıkartıp 7-8 dakika oda sıcaklığında beklettikten daha sonra bi merdane ile yavaşça inceltin ve her bir hamuru dikine 2 cm’lik şeritler halinde kesin.
- Hazırladığınız armutların en üstünden başlayarak hamuru etrafına sarın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, esmer şeker serperek önce ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika mühletle üzerleri koyu altın sarısı renk alana dek pişirin.
- Çikolata sosu için kremayı kaynama düzeyine gelene kadar ısıtın ve çikolataların üzerine ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. (Eğer kullandığınız çikolata büyük taneli ise ufaltmanız ya da benmaride eritmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.)
- Armutları servis tabağına alın ve çikolata sosu ile bir arada ılık servis edin.
- Az şekerli bir tatlı olduğu için isteğe bağlı olarak sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.