Zafer Partisi’nde birinci ayrılık: Genel Lider Yardımcısı Bartu Soral istifa etti

Adanali

Active member
Zafer Partisi’nde birinci ayrılık: Genel Lider Yardımcısı Bartu Soral istifa etti
Soral, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Duyduğum gerek gereği Zafer Partisinden ayrıldım” diyerek istifa ettiğini duyurdu.

İstifa öncesi, Soral’ın iki yıl evvel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası daha sonrası paylaştığı tweeti birtakım kullanıcılar tarafınca yeniden gündeme getirilmişti. Bu gelişmelerin akabinde Twitter hesabından bir açıklama yapan Soral şunları yazmıştı:

“Dün evvel ünlü bir FETÖ’cüyü, daha sonra GÜZEL Parti ve CHP’yi eleştirdim. 10 dakika daha sonra isimsiz 50 kadar hesap 2 yıl evvel S.Soylu ile ilgili yazdığım bir tweeti dolanıma soktu. Akabinde bir küme açıkla başlığı altında hakarete başladı. Artık evvel mevzuyu açalım.

Süleyman Soylu o periyot PKK ile çaba ediyor, lakin AKP ortasındaki “açılımcı” zihniyet ve Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafınca tasfiye edilmeye çalışılıyordu. Omuz atma periyodu hatırlanacaktır. Soylu ise PKK ile gayreti sebebiyle güvenlik bürokrasisinden takviye görüyordu.

O anda bakılırsavden ayrılması terörle çabayı kesintiye uğratacak, güvenlik siyasetlerinin açılımcılar, Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafınca şekillendirilmesi kararınu doğuracaktı. Yani özetlemek gerekirse yerinde kalsın dedim. Ne oluyoruz? Ne var bunda? Geçmişimiz ortada.

Bizim için terör ile çaba, Türk devleti ve Türk milletinin çıkarı siyaset üstüdür. Dün yazan hesapları, kendisini Zafer Partili olarak tanıtanları dikkatle not aldım. Durumu anlayamamış, sahiden merak eden var ise, onlar için bu notu paylaşmış olayım.”

Ekonomist Bartu Soral, 22 Şubat’ta Zafer Partisi’ne katılmış ve parti rozetini genel lider Ümit Özdağ takmıştı.