Yüzlerce tugay bütün gün iş başında. Zaala şerbetçiotu hasadı yapıyor

Bakec

Member
Şerbetçiotu parlak yeşildir. Stekenko’daki ladin çiftliğinden Pavel Kozlovsk, şu ana kadar çok iyi bir hasat elde edeceğiz gibi görünüyor, dedi.

20 Ağustos Pazar günü burada başlayan esaks, yaklaşık bir ay içinde azalacak. Kozlovsk, günde yaklaşık beş hektar hasat yaptığımızı ekliyor.

Avrupa’nın en iyi esaeklerinden biri. Denn iki hektarlık alanda şerbetçiotu işliyor.

İlk kayan son kısım, en azından yarı yara kızıl. Bunları olgunlaşmak için biraz zamana ihtiyaç duyan diğer hibrit çeşitler takip edecek.

Yerel çiftçilere Çek Cumhuriyeti’nden ve yurtdışından, özellikle Bulgaristan, Romanya, Ukrayna’dan vatandaşlar ve Slovakya’dan bir grup öğrenci yardım ediyor. Burada yüze yakın kadın işçi var.

Şerbetçiotu fabrikasında ve bataklıkta işi yürütecek asistan bulmak o kadar da sorun değil ama traktör ve makinist gibi profesyonel meslekler var. Şerbetçiotu bir ay sürer ve bu da pek çok insanın beni işten çıkarmasına denk geliyor. Bahardan itibaren bu pozisyonlara eleman alacağız. Kozlovsk, ileri yaştaki erkeklerin de bulunduğunu anlatıyor.

Bunlardan biri yetmiş yaşındaki Bay Vclav’dır. Binlerce yıldır bu şekilde sürün. Burada makinist olarak çalışıyor. Esakanın gitmesini ve takılmamasını sağlıyorum, diye anlatıyor ve ekliyor: Evde oturabilirim ama istemiyorum. Burada çok güzel insanlar var, birbirimizi yıllardır tanıyoruz.

Burada çalışmalar sabah saat beşte, traktörlerin şerbetçiotu sütunları arasındaki şerbetçiotu çekmesiyle başlıyor. Daha sonra kökleri yaprak ve gövdeden ayıran esak’a gider. o zaman bile saatin on ikiyi sekiz geçtiği Surna’ya doğru devam edin. Daha sonra kafalar daha sonraki işlemler için torbalara konur. Saat 18.00’de düzenlendi.

et chmelai’den bu yıl yaklaşık altı bin ton hasat almaları bekleniyor. Günümüzde çoğunluğu çiftliklerde olmak üzere yaklaşık 4.873 hektar alanda şerbetçiotu yetiştirilmektedir. Büyük bir kısmı sadece Japonya’ya değil diğer ülkelere de ihraç ediliyor.