Ústí gettoda daireler satın alır. Bize ne olacak? kiracılar politikacılara sormaya geldi

Bakec

Member
Ev sahibi dairelerin bedelini birkaç taksitle ödemeyi teklif edebilir. Şehrin emlak işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı Vra Nechybov (bağlı değil), satın alma sözleşmesi imzalandığında ilk 30 milyon kronu ödeyeceğimizi, ardından kalan taksitlerin her birinin 10 milyon kron olacağını söyledi.

Koalisyon temsilcisi Roman nüfusunun yoğun olduğu bir bölgede daire satın almayı gerekli görürken, muhalefete göre temsilci bunu şehir için uygunsuz bir yatırım olarak değerlendiriyor. Belediye konut fonunun genişletilmesinin gerekli olduğunu söylediklerinde bile. Şu anda bölgesel şehirde yalnızca altı yüz civarında şehir dairesi bulunuyor.

Mra'nın İntikamı'ndan eczane satın almaktan korkuyorum. Yaşadığınız emekli maaşı ona ait değilmiş gibi davranmayın. Bu apaçıktır. Tıpkı kuru temizlemede olduğu gibi, özel bir girişimcinin topuğundan diken çekiyoruz, temsilci Karolna kovsk (PRO!st) süspansiyonun satın alınmasını eleştirdi.

Aynı hareketten Martin Krsek'e göre ise fiyat ölümcül. Hanginiz bu bölgede 1,6 milyon krona bir daire satın alır? Belediyenin uygun şekilde daire satın alması gerekiyor. Burada en uygun olmayan zamanda alışveriş yaptığını düşünüyorum. Krsek, Bay Tek'in (şu anki sahibi) muhtemelen şu andaki gelişme nedeniyle burada olduğunu söyledi.

UFO hareketinden Ji Madar bile bir daire satın almak için elini kaldırmadı. Belediye müdürü Madar, bir şeyleri kaçırıyorum, daireleri kimin yöneteceğini, onlardan ne kadar toplanacağını bilmiyorum, diye sordu.

Vry Nechybov'a göre apartmanların bakımı şehrin belediye teşkilatı olan Mstsk sluby tarafından yapılacak. Ben belediyenin konut fonunu yönetiyorum ve onların bu mülkün ayrı bir saklayıcısı olacağını düşünüyorum. Ancak Nechybov, Belediye Hizmetleri editörüyle bu konuyu konuşmadığımı açıkladı.

ANO hareketinin ve SPD'nin temsilcisi açıkça satın alma taraftarıydı. Bir daire satın alma teklifinin masada olmasına çok sevindim. Bu yerin pek iyi bir itibarı yok ama onu tekrar satın alacağım, Tom Kirbs (EVET), merkez şehrin belediye başkanı. Belediyenin daireleri satın almaması halinde spekülatörlerin satın alacağına inanan SPD temsilcisi Jaromr Hla da bu görüşten yanaydı. Fiyatı pimendir. Temsilci, beklediğimizde ve emlak fiyatları düşeceği zaman, sizin gibi bazı Slovakyalıların onu Eleznik Caddesi'nden satın alıp evsizleri oraya taşıyacağını söyledi.

Apartmanlarda yaşayan vatandaşlar başlarına ne geleceğini bilmiyor. Bu nedenle bazıları siyasetçilere şuralardan birini sordu. Gayrimenkul devrinin esası mevcut sözleşmelerin devri olmayacaktır. Nesne, sözleşme ilişkisi olmaksızın devredilecektir. Vra Nechybov, Alman kadınlarıyla yeni bir sözleşme imzalayacağımızı söyleyerek, insanları cezalandırmanın yanlış olduğunu, onların sokağa düşeceğini ve yaşayacak hiçbir yeri olmayacağını söyledi.

Jitka Demeterov dairelerden birinde yaşıyordu. İhale sözleşmesi 30 Temmuz'da sona eriyor. Nereye gitmeliyim, ne zaman geri satın alabilirim? Sözleşmem bir ay bile bitmiyor, önde gelen şehirlerden birini sordu. Peki kefaleti kim ödedi? ona bir isim verildi. Almanca'da beni gelecek konusunda endişelendirdi. Ayın sözleşmesi bile bitiyor. Buraya taşındığımızda müdür bize daireyi gösterdi, biz de ona depozito verdik. Eşyalarımızı taşıyabileceğimizi ve bir şeyi onarmak istersek masrafları bize ait olmak üzere daire haklarına yatırılan emekli maaşının muhtemelen geleceğini söyledi. Belediye başkanı kadınlara, belediyenin kendilerinden kefalet talep etmeyeceğine dair güvence verdi.