Üç Çek kulübü Slovaklar karşısında olgunlaştı, Děčín savunmayı düşünmeye devam ediyor

Bakec

Member
Nymburk'tan Myles Stephens Svita potasına saldırıyor.
| Fotoğraf: CZ.basketbol

Nymburk, üç yıl aradan sonra ilk kez kupa zaferi için atak yapıyor ve yavaş başlangıca rağmen Final 8'in ilk adımını sorunsuz bir şekilde atmayı başardı. “Bugün bunun rakiple pek ilgili olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak bizim açımızdan iyi bir maç değildi. Oyun kurucu Ondřej Sehnal, Çek Basketbol Federasyonu'ndan bir basın açıklamasında, “Bu maça iyi bir enerjiyle girmedik, yeterince fiziksel değildik ve bundan ders almamız gerekiyor, çünkü bir sonraki maç iyi gitmeyebilir” dedi.

“Ancak ikinci yarıya katkı sağladık, oyunu hızlandırdık, kontra ataklardan sayı attık ve hücum ribauntlarında daha iyiydik. Bugün dakikaları iyi dağıttık, herkes puan verdi, Jarda Bohačík'in son 15 dakikayı oynamadığını düşünüyorum. Bu turnuva enerjiyle ilgili olacak ve bugün birkaç dakika kazandık” diye ekledi Sehnal, galibiyete 11 sayı ve 8 asistle katkıda bulundu.

Olomouc – Levice maçından bir an

Děčín'in Komárne'ye karşı kazandığı zafere Matěj Svoboda'nın 26 puanı liderlik etti. “Performansım ve başarılı şutlarım bile son beş dakikada nihayet istediğimiz gibi oynamaya başlamamızdan kaynaklanıyor. Agresiftik, koştuk, savunmada toplar kazandık. Bir atış yaptım, bir atış daha yaptım, güven kazandım, herkesi alt etti ve sonunu gördük. İlk 35-37 dakika boyunca koşamadığımız için koştuğumuzu söyleyebilirim” dedi Svoboda.

Çek-Slovak Erkekler Kupası – Prag'da Louda Auto Final 8

Çeyrek finaller

ERA Basketbol Nymburk – Iskra Svit 85:61 (18:21, 45:36, 71:46)
En çok puan:
Mathon 12, O. Sehnal 11, Kříž, Sanders ve Tůma'nın her biri 10 – Sumbry 15, Mozone 14, Rožánek 11.

BK Armex Decin – BC Komárno 78:67 (24:21, 41:38, 53:62)
En çok puan:
Matěj Svoboda 26, Walton 14, Ogundiran 9 – Walker 18, Jaqualine 16, Nuhu ve Volarik 10'ar.

USK Prag – MBK Baník Handlová 66:57 (13:14, 26:35, 45:43)
En çok puan:
M. Johnson 17, D. Vlk 14, Faulkner 12 – Láštic 19, Balčiunas 17, Pipíška 13.

BK Redstone Olomouc – Patrioti Sol 68:76 (15:24, 29:43, 50:59)
En çok puan:
Townsend 15, Adamu 14, Bailey ve McBrayer 12'şer – Adaway 23, Wheeler 16, Kneževic 12.

Perşembe gününün programı:
11:00 5-8 yer: Svit – Handlová
14:00, 5.-8. yer: Komárno – Olomouc
17:00 yarı final Nymburk – USK Prag
20:00 yarı final Děčín – Levice