Teplice'nin takviyesi dünyanın sonuna gitmeyi ve Belarus sınırına varmayı hayal edecekti

Bakec

Member
Seyahat sorunum yok. Teplice yemek yenebilecek en iyi yerdi, burası, son grup Avrupa için yarışıyordu, çok güzel bir stadyum var. 22 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Urit benim için en cazip teklifti.

Letonya'ya nasıl geldin?
Bu bir tesadüftü. Bank'ten Chrudim'deki misafirhaneye gittim, olmadı, antrenörle oturamadık. Hangi dl'yi arıyorduk? Ve Letonya bir şekilde bu durumdan çıktı. Temsilciye hayalimi gerçekleştirmek için dünyanın öbür ucuna gideceğimi söyledim. Testler için oraya gittim, ilk diken eksi 20 dereceydi, o yüzden iyi geldi. Ama sezon harika, bir sürü yeni deneyim var kardeşim. Orada çok sevinçliydim, hayatımı çok değiştirdi ve bunun muhtemelen atabileceğim en iyi adım olduğunu söylemeliyim.

Seni nasıl etkiledi?
Öyle görünmüyor ama Baltık bölgesinin birinci ligi, en üst ligi, izlemeye değer. Sezon iyi geçti, oradaki herkes bana çok güzel davrandı, harika bir deneyim.

Letonya'da yaşam nasıl?
Orada hayat buraya göre daha karmaşık, Belarus ve Litvanya sınırında, ağzına kadar dolu bir şehir. Lotyi'nin konuşması Rusça olduğu için fazla zaman almıyor. Letonca'nın sorunu, insanların Letonca konuşabilmesi için onu değiştirmeye çalışıyor. Orada yaşam standardı o kadar yüksek değil ama oradaki insanlar iyi, nazik, sizin için çok şey yapacaklar. Sevgiyle hatırlayacağım.

Oradaki insanlar Ukrayna'daki çatışmaya nasıl dokunacak?
İnsanlar bunun hakkında konuşmayı sevmiyorlar, komünizm orada zordu, burada değil, o insanlarda zor. Oradaki kurdu kınayın çünkü en kötüsü onlarda.

Peki taraftarlar futbolu nasıl oynuyor?
Futbol çok uzun sürmüyor, orada uzun süre oynanıyor, nisan ve mayıs ayına kadar kar yığınları var, orası çok soğuk. Basketbol oyna. Futbolda seyirciler alkışlıyor ama taraftar kazanı yok.

Letonya'dan döndükten sonra ikinci lig Prostjov'da bir yıl geçirdiniz. Teplice ile nasıl iletişime geçtiniz?
İlkbaharın ardından Prostjov'da birinci ligi deneyeceğim hissine kapıldım, başarılı olmaya çalıştık ve Teplice bana gösterdi. Burada olduğum için mutluyum, hepsi bu. Biraz ısındığım için mutluyum, birinci ligde mücadele etmek istiyorum.

Kışın Pardubice ile flört ettin, neden işe yaramadı?
Futbolda da böyle, hafif temaslar oldu ama dışarıyı geri alamadı.

Peki ligde rekabet edebileceğinizi gösterecek motivasyona sahip miydiniz?
Letonya'dan içtiğimde nasıl ısındığımı, birbirine yapıştığımı göstermek istedim. Umarım bunu size Teplice'de gösterebilirim.

Hayalinin peşinden gitmek için dünyanın öbür ucuna gideceğini söylemiştin. Peki rüya nedir?
İlki burada başlangıç kadrosunda yer almak için mücadele etmek. Ligde büyük stadyumlarda, büyük taraftarların önünde oynamak isteyen herkes benim hayalimdir.

Solak mısınız, dünyadaki en iyi pozisyon hangisidir?
Sol bek, stoper, stoper oynuyor, pek umurumda değil. Aslan payında zaman ön plana çıkıyor.

Nereye gideceğiniz konusunda başka seçenekleriniz var mıydı? Sonunda Teplice bu yüzden mi kazandı?
Genç bir oyuncu için iyi bir adres; Labk, Krifalui ve Dal'ın buraya nasıl uçtuğunu biliyorsunuz. Teplice performansı bile güzel, güzel bir stadyum var, taraftar grupları birleşti. Bütün bunlar benim için büyük bir cazibe.

Teplice'nin nesini beğeniyorsunuz, öncelikleriniz neler?
Çalışkan olduğumu söyleyebilirim, bir vuruşta hiçbir şeyi serbest bırakmam. Tercihim sol ayak, futbolu iyi gördüğümü düşünüyorum, iyi vuruş tekniğim var.