Teplice üç kralı tanıyor. Frťala, yolculuğun başlangıcında olduğumuzu iddia ediyor. Peki ya Vindheim?

Bakec

Member
“Her antrenörün nasıl oynamak istediğine dair bir fikri vardır. Birisinin model olarak Atlético’su var, birinin Liverpool’u, birinin Sparta’sı, Slavia’sı. Temel yapı taşımız tutumdur,” diye tekrarladı Frťala, bu kez Pazar günkü Slavia ile iç sahada oynanan golsüz beraberlikten sonra.

Takıma bahar aylarında katıldı ve bazen zorlanmak zorunda kalsa da performansları eskisinden daha tutarlı.

“Her oyuncunun sahada bir rolü var ve bunu yerine getirirse başarılı olabiliriz. Antrenman yaptığım kulüplerde bundan uzaklaşmak istedim. Benim felsefemi anladıklarında kendilerini antrenöre ve dolayısıyla kulübe adadılar. Yolculuğa inanmaları gerekiyor ama biz hâlâ yolun başındayız ve yenilgiler ve başarısızlıklar da bunun bir parçası.” diyen Slovak antrenör, bunun ağrısız bir süreç olmadığını belirtti.

Oyunculara kulüpçülüğü, gururu, çalışkanlığı ve tevazuyu aşılıyor. Frťala, “Çocuklar, on beş ila yirmi bin seyircinin geleceği bir maç oynamanın bir onur olduğunu bilmeli” dedi. “Slavia’dan sonra herkes beni tebrik etti ama en büyük tebrikleri oyuncular hak ediyor. Organize olduğumuzda ve rakip üzerinde seçilen taktiği takip ettiğimizde puanla ödüllendirildiklerini bir kez daha kanıtladılar.”

Ligin başında camcılar evinde Plzeň’i 1:0 yendi, Sparta ile 1:1 ve Slavia ile 0:0 berabere kaldı. Prag S karşısında Stínadla uzun süredir olmadığı gibi her seferinde 15 binin üzerinde kişiyle doluydu. “Seyirci bizim motorumuzdu. Oğlanlar zaten pislikle doluyken, onların yardımıyla Slavia’ya eziyet etmeyi ve onu geri çevirmeyi başardılar. Birisi bana sezon öncesinde ilk üçte nasıl oynayacağımızı söyleseydi, belki de böyle bir şeyin sözünü vermek büyük bir taahhüt olurdu. Bunun için çok mutluyuz!”

Frťala takımının sınırlarını biliyor, aynı zamanda Slavia’nın gücünü de biliyor, bu yüzden çoğunlukla kalesinin önündeki boşluğu kapattı. Forvet Tadeáš Vachoušek, “Bir veya iki gol atabileceğimiz kontra ataklar üzerinde oynadık” dedi.

Elli üç yaşındaki antrenör şunu ekledi: “Taktikler yüzde yüz işe yaradı. Slavia sol kanatta sayı üstünlüğü yaratmak istedi ancak sıkışıklıklar dışında onlara %100 şans vermedik. Biz de bir iki şans beklemek istedik ve geldiler; Saf olup Slavia’ya karşı altı yedi tane yaratacağımızı düşünemeyiz. Kazanılan puan bizim için çok kıymetli.”

İki önemli an. İlki Vachoušek’in penaltıyı kaçırmasıydı. İkincisi, Chytil’in golü VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Frťala, karara şaşırdığını itiraf ederek, “Golün tanınmayacağına inanmadım” dedi. Ancak hakem komisyonu dün yaptığı açıklamada adamın haklı olduğunu söyledi.

Camcılar eksikliklere rağmen başarılı oldular. Fila, Hronek de dahil olmak üzere Slavia’nın ziyareti nedeniyle başlayamadı, ancak yine de ihraç edilmekten şikayetçiydi, Urbanec uzun süredir kayıp, Gning maç öncesi antrenmanda sakatlandı.

“Yeterli sayıda yedek kulübesinde yer alması için B takımından genç Bednár’ı çağırdık. Stabil oyuncuların yerini alan oyuncuların rekabetçi olmasına sevindim. Ve Vyškov’daki kupa dışında performanslarının da bazı parametreleri var. Herkesin bu kulüpte ve takımda olacak kadar şanslı olmadığının farkına varmalı. Bazılarının limitleri daha da yüksek olsa bile ellerinden geleni yapıyorlar” diyor takımı Cumartesi günü Slovácko ile karşılaşacak olan Frťala.

Teplice orta saha oyuncusu Filip Havelka (sağda), topu Slavia’lı Ivan Schranz’dan uzaklaştırmaya çalışıyor.

Slavia’ya karşı gösterdiği performans nedeniyle özellikle 20 yaşındaki Marek Beránek’i seçti. “Bu bilinmeyen çocuk oyunu mükemmel bir şekilde idare etti. Bery, kendi yeteneklerine güvenen ender tipte bir oyuncu. Uçan renklerle geçti” dedi Nitra’nın yerlisi.

Öte yandan Norveçli defans oyuncusu Andreas Vindheim Sparta’nın son dönemdeki kiralık transferini açıklayamıyor. “Maalesef sağlığı yine bozuldu ve sonbaharın sonunda başlayacağına dair hiçbir varsayım yok. Sparta doktorlarıyla temas halindeyiz, belki küçük bir mucize gerçekleşir. Aksine radikal bir tıbbi müdahale gerektirir.’