Tansu Çiller: Şu anda parti kurmak üzere bir sonucum yok

Adanali

Active member
Tansu Çiller: Şu anda parti kurmak üzere bir sonucum yok
UYGUN Parti’li Koray Aydın, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çiller’e parti kurdurmaya çalıştığını sav etmişti. Hürriyet muharriri Selvi, bugünkü yazısında Çiller’in kelam konusu teze verdiği cevabı aktardı.

Selvi’nin sözleri ve Çiller’in açıklamaları şöyleki:

Tansu Hanım’a evvel “Parti kuracak mısınız?” diye sordum. Çok net konuştu. “Ben gerçekten şaşırdım. Zira benim bu kademede siyasi parti kurmak üzere bir sonucum yok. Bu çeşit haberlerin hedefi diğer ve gerçekle bir ilgisi yok” dedi.

“Haberi görür görmez şaşırdım”

Koray Aydın’ın savının merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu için Çiller’e, Erdoğan’la bu biçimde bir temasının olup olmadığını sordum. “Sayın Cumhurbaşkanı ile bu konularda en ufak bir temasım olmamıştır. Ortamızda tek bir söz dahi geçmemiştir. Ben bu haberleri görür görmez şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da şaşırdığını düşünüyorum” karşılığını verdi.

Selvi, Çiller’in “şu anda” tabirine dikkati çekti:

Tansu Hanım’ı başbakanlığı sırasında ve 28 Şubat’ın çetin günlerinde takip etmiş bir gazeteciyim. O niçinle sohbet ederken, “Şu anda parti kurmak üzere bir sonucum yok” kelamları dikkatimi çekti. Ülke sıkıntılarını yakından takip ettiğini anlattı, Türkiye’ye yönelik bir tehdit hissettiğinde buna ilgisiz kalamayacağını tabir etti. Fakat şu anda siyasi parti kurmak üzere bir çalışmanın ortasında olmadığının altını çizdi.