Tancoš, Most’un hentbol takımının spor direktörü olarak sorumluluğunu üstlendi ve aynı zamanda Šum’un yardımcısıdır.

Bakec

Member
Jiří Tancoš, Meleklerin ilk takımında asistan olarak kalacak.
| fotoğraf: Petr Bílek, MF DNES

Tancoš, kulübün web sitesinde kulüp başkanını “Şimdiye kadar Pavla Chotěborská tarafından yürütülen oldukça önemli bir gündemi devralıyorum” dedi. “İşini takip etmek çok zor olacak, onun yanında bir süre çok şey öğreneceğim çünkü hiç yapmadığım bir pozisyon. Öte yandan hayatım boyunca hentbol ve genel olarak sporla iç içe oldum, belli bir fikrim var, kulübü biliyorum ve bu işi seviyorum ve öğrenmek istiyorum.”

Tandem Tancoš – Hanus, Pole Adrian Struzik’in geri çağrılmasının ardından geçen sezon Most’un ilk takımını devraldı. Şampiyonlar Ligi’nde tek puan alamayan Melekler, Slavia’ya karşı aldıkları son galibiyetin ardından Çek Kupası’nı kazandılar ancak lig finalinde aynı rakibe yenildiler.

“Set kulübü konseptiyle devam etmek ve özellikle genç kategorilerinde birkaç değişiklik yapmak istiyorum. Öncelikle bir bölüm olarak kabul ettiğimiz üslupla ilgileniyoruz. Hâlâ hızlı hentbol oynamak ve A takımına uygun oyuncular yetiştirmek istiyoruz” dedi. “Oyuncularımızın diğerlerinden ayırt edilebilir olmasını isterim. Böylece koçun deneyimli gözü, Most’tan kimin geldiğini açıkça anlayabilir. Kulübün birlikte çalıştığı ve oyunculara aşıladığı felsefeyi, sanatı ve konsepti bilecek.”

Kadınlar kategorisinde Tancoš, yeni baş antrenör Vladimír Šuma’nın asistanı olarak çalışacağı için spor direktörü pozisyonundan en az yetkiye sahip olacak. Onunla Çek milli takımında ve Prag’ın Dukla takımında oynadı. “Pavla Chotěborská ve Kateřina Poláková, Ačka’da en büyük miktarda işi yapmaya devam edecek.”

A takımın spor direktörü ve yardımcılığının yanı sıra, Tancoš aynı zamanda genç genç kızların baş antrenörü olacak.