Stefan Kuntz: Şenol Güneş üzere gideceğimi mi düşünüyorsunuz?

bencede

Global Mod
Global Mod
2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi 9’uncu haftasında yarın oynanacak Cebelitarık maçı öncesi A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“EKİPTE TÜRÇE KONUŞAN OLMASI ÖNEMLİYDİ”

Stefan Kuntz, “Bir teknik yönetici olarak müdahale edip edemeyeceğiniz şeyler var. Letonya maçından çıkan bir özgüvene tesir edemiyorsunuz. Oyuncularımızın fazlaca sayıda maçı var, o yüzden bundan evvelki maçla başlıyoruz çalışmalara zira kulüpten çıkıp, ulusal kadro çipini taksınlar. Grubumda Türkçe konuşan bir kişinin olması kıymetliydi. Kenan daha evvel benim öğrencimdi. Kenan’ın da özel bir tarafı var. Benim üzere olan 2 kişi getirseydim potansiyeli alamayacaktık. Benim yapamayacağım şeyleri yapan beşerler da olunca daha donanımlı oluyorsunuz. Ben aslına bakarsanız baskıyı istiyordum. Bu baskının altına girmek benim ferdî sonucumdı esasen. Bu grubu motive etmeme gerek yok. Türk Ulusal Ekibi’nin oyuncuları ülkeleri için oynamayı epeyce seviyor. Seyircileri memnun etmeyi seviyorlar.” dedi.

Ferdi Kadıoğlu’na da değinen Kuntz “3 çocuğun var ve hangi çocuğunu daha epeyce seviyorsun diye soruyorsunuz. Ferdi’ye grubumuzda olmasını istediğimizi söylemiş olduk. Yeterli düşünüp karar vermek istiyorsa buna hürmet duymak zorundayız” dedi.

“ŞENOL GÜNEŞ ÜZERE GİDECEĞİMİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

“Şenol Güneş’in ayrılmadan evvelki maçı Cebelitarık’tı ve zorlanmıştık. Hollanda maçındaki skor daha sonrasında da gitmişti Şenol Güneş. Siz nasıl bir sistemle çıkacaksınız? 2 forvet, 3 forvet?” sorusunda ise Stefan Kuntz: “Benim de Şenol Güneş üzere gideceğimi mi düşünüyorsunuz? Beni biraz tanımışsınızdır diye düşünüyorum. Geçmişte güzel antrenörler vardı ancak üzerinden vakit geçti. İstatistik okumayı biliyorsunuz. Her oyuncunun ne yaptığını siz de görüyorsunuz. Benim bakılırsavim onları en kuvvetli hale getirmek.” dedi.

“1 NUMARALI FORVET BURAK”

Burak’ın 1 numaralı forvet olduğunu söyleyen Kuntz, “Kenan, Serdar, Halil yeterli forvetler. Onlara âlâ asistler, güzel ortalar yapılmalı. Onlar için fazlaca sayıda talih yaratmak gerekiyor. bol bol pas almışlarsa uygun miydi, makus müydü bu biçimde kıymetlendirebiliriz forvetlerimizi. Mevcut durumda Abdüş (Abdülkadir Ömür) yarın bizim için bir seçenek olmayacak lakin salı günkü maç için ümitliyiz” dedi.

“Siz bana sarılırsanız ben de memnunluk hormonu salgılayacağım” diyen tecrübeli teknik adam “Türkler’e özel bir şey değil. Oyunculara yakın olduğunuzda birine bir şey anlatma zorluğundaki eşik düşüyor. Kerem diyelim ki idmanda makûs oynadı lakin diyorum ki düzgün bir performans görmedim, kenara alacağım. Kerem bana gelip derse ailede hasta var, dün gece uyuyamadım. bu biçimde farklı değerlendiririm. Oyuncularımın yanlışsız planın ne olduğunu anlamalarını istiyorum. Onlar benim başımdakinin ne olduğunu anlarsa alana yeterli yansıtırlar. Onların fikirlerini alıyorum. Çok disiplinliyim fakat dürüst ve hakikat konuşuyorum. Bir futbolcuya neyin var diye soruyorum, görüntüleri, istatistikleri gösteriyorum ve yanlış manaya ihtimali kalmıyor” dedi.

Disiplin konusuna değinen Kuntz, “Ben disiplin sorunumuz olduğunu söylemedim. Disiplinle his içinde güzel bir kombinasyon gerekiyor dedim. A Ulusal Kadro’nun katiyetle bir disiplin sorunu yok. Üstün Lig hakkında kesin bir şey söyleyemem. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynayan ekiplere bakıyorum. Galatasaray , Lokomotiv’e karşı kuvvetli bir biçimde oynadı. Benim nazaranvim öteki bir iş. Doğal ki takip ettiğim öbür ligler de olacaktır.” dedi.