Slavia, Teplice kuyruklu yıldızı Chaloupka'yı satın aldı. Yaz aylarında Eden'e taşınacak

Bakec

Member
FK direktörü Rudolf Řepka, “Štěpán, ayrıntılarını açıklayamayacağımız olağanüstü bir teklif aldı, ancak olası bir sonraki transfere katılmak bizim için önemliydi, çünkü hepimiz onun kariyerinde ileri gidebileceğine inanıyoruz” dedi. Teplice.

Henüz yirmi yaşında olan kıdemsiz temsilci, cam yapımcılarının savunmasının değişmez ve başıdır; bu, yaşı göz önüne alındığında benzersizdir. “Slavia'yı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü bu kariyerimdeki bir sonraki adım olacak. Ancak onu ancak sezon bittikten sonra düşünmeye başlayacağım, artık yarışmanın bahar bölümünde beni yetiştiren Teplice'e yardım etmek önemli.” dedi Teplice web sitesi için Chaloupek.

Slavist spor direktörü Jiří Bílek, Chaloupek'i Teplice takımının ve milli takımın temel direği olarak görüyor. “Uzun süredir gözümüzün önündeydi. Onun muazzam gücünden, kafa vuruşlarındaki hakimiyetinden ve aynı zamanda genç yaşını da hesaba katarsak mükemmel oyun olgunluğundan etkilendik” dedi Bílek, Slavia web sitesinde. Sezonun bahar dönemini Teplice'de geçirecek ve burada futbol potansiyelini tam olarak geliştirecek daha deneyimli bir oyuncunun yaz antrenmanlarına katılacağına inanıyorum.”

FK Teplice – Bohemians Prag. 1. Futbol Ligi. Štěpán Chaloupek'in gol sevinci

Meziboří yerlisinin kariyeri hızla artıyor, sonuçta daha yeni ikinci gençlik liginde oynadı. İlk çıkışını Kasım 2021'de Sparta'ya karşı üst düzey yetişkinler yarışmasında yaptı ve hemen başlangıç dizilişinin sağlam bir üyesi oldu. Üç lig sezonu boyunca 46 maçta forma giydi ve sonbaharda Bohemians 1905'e karşı oynadığı maçta ilk kez gol attı. İstikrarlı performansı, onu Stínadly'de bizzat izleyen Slav teknik direktörü Jindřich Trpišovský'nin de dikkatini çekti.

Teplice'deki Chaloupek sadece oyun oynamakla kalmıyor, aynı zamanda çocukları eğitiyor. Ailesiyle birlikte en sevdiği hokeyi oynayıp oynamayacağını düşündü ancak yarık damak nedeniyle bu onun için riskli. Bu yüzden futbola başladı. “Çocukluğumda yarıklığımdan dolayı benimle dalga geçildi. Bu sorunların beni sertleştirdiğine ve beni bugün olduğum kişi haline getirdiğine inanıyorum.” Chaloupek, iDNES Premium'a verdiği bir röportajda şunları söyledi.

Yıllar sonra futbol camcıları, himaye ettikleri kişiden daha büyük bir para kazanmayı başardılar. En fazla parayı 2008 kışında Frankfurt'a giden 120 milyon kron karşılığında kulüp rekoru olan Martin Fenin'e ödediler. 2007 yazında Wolfsburg'dan Edin Džeko için yüz milyondan fazla, özellikle de 112 adet topladılar.

“Bu transfer aynı zamanda gençlerimizin Teplice'den bile üst düzey kulüplere büyük bir transfer yapılabileceğini görmeleri açısından önemli bir sinyaldir. Akademimiz üyeleri, genç yaşta daha büyük kulüplere gitmenin gerekli olmadığını, bunun da A takım aracılığıyla kademeli bir yol izleyerek oyuncunun lig müsabakasındaki yerini oluşturabileceğini görüyor.” Stínadel'in kendisi de Slavia'ya seyahat eden Teplice spor direktörü Štěpán Vachoušek'i kaydetti; 2002'de 34 milyon kron karşılığında bu transfer Çek ligindeki en pahalı transfer oldu.

190 santimetre boyundaki defans oyuncusu henüz Teplice'nin kış antrenmanına katılmadı, ligin sonbahar bölümünün ardından geçirdiği küçük, planlı bir operasyonun ardından iyileşme sürecinde.

“Transferin başarılı olmasından ve geleceğimi Slavia'ya bağlamamdan dolayı mutluyum. Başarılı bir yolculuk olacağına inanıyorum. Kulüpte kurulan projeyi gerçekten çok seviyorum. Koç Jindřich Trpišovský şahsen beni aradı ve tebrik etti” dedi Chaloupek. “Eden'de iki kez oynadım, hatta bir kez biletleri tükenen bir stadyumun önünde bile. Taraftarların ne kadar güçlü olduğunu biliyorum. Bunu kendi başıma deneyebilmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.”