Shuma ve yeni Melekler. Daha keskin ifadeler mi? Kızlarla birbirimizi tamamlıyoruz

Bakec

Member
“Biz o öldürme içgüdüsüne sahip değildik. Rakibin artık şansının kalmadığını hissetmesi için altı golle ayrılmak. Bu ancak kondisyon ve daha geniş bir bench sayesinde mümkün oldu”, diye dönüp Andělů Šuma’nın bench’indeki galaya baktı; Most z Poruba 30:23 kazandı.

Sonuç oldukça net görünse de ev sahibi ekip favoriye uzun süre direndi. “Kolay değildi, muhtemelen Poruba’da hiç olmadı. Rakip bizi her zaman bir-iki gol farkla tutmayı başardı. Çok fazla şansımız vardı ama ancak sonunda, Poruba’nın durumu tersine çevirecek gücü olmadığında daha büyük bir gol farkı yakaladık,” koç arkasına baktı.

Daha geniş bir bench Angels’ın bitişte yardımcı oldu. “Ayrıca kaleci Řezáčová da yüzde 39’luk bir başarı oranına sahipti ve bu da hazırlık aşamasında pek iyi değildi. Şimdi savunmaya büyük bir yardım oldu,” diye övdü Šuma yeni satın almayı övdü.

Her ne kadar yaz transfer döneminde Dominika Zachová özveriyle oynasa da elinde tam bir kadro vardı. “Soğuk algınlığıyla mücadele etmesine rağmen mükemmel bir maç çıkardı. Kanatta ve debriyajda çok iyi bir iş çıkardı” diyerek Almanya’dan dönen oyuncuyu övdü.

Diğer takviyeler de umut verici bir şekilde ortaya çıktı. “Macar Ester Ogonovszká yedi gol attı, diğer kızlar da iyi oynadı. Kombinasyonlar sırasındaki statik ilerlemeden pek memnun değildim, hâlâ bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Ancak özellikle oyunun sonunda hızlı hücuma geçmeyi başardık” dedi koç.

Poruba karşısında çalışan oyuncularından hızlı hentbol talep ediyor. “Her zaman söylemiyorum ama kötü değildi. Benim tarzım oyunu kanatlara yayarak kale alanının ortasında daha fazla alan yaratmak. Ve kanatlardan gol atıyor. Orada çok yetenekli oyuncularımız var, bundan yararlanmalıyız” diyor 1994 Hentbol oyuncusu.

Pilovat, Angels’la hızlı bir pas üzerinde çalışmak istiyor. “Şu ana kadar pek iyi durumda değildik ama olumlu olan şey, açılış maçında hata yapmamamızdı, sadece çok az sayıda mağlubiyet yaşadık.”

Kondisyon açısından ise Poruba’dan Mostečanky Sokyně onları geride bıraktı. “Kimse oyuncuyu değiştirmek istemedi çünkü yapamadılar, bu benim için önemli çünkü hazırlıkların başında 8-10’uncu sıralarda görünüyordu. kızlar yorulmaya başladı. Artık dayanabilirler, eğitilmişlerdir. Yaz boyunca benim gençlerle uyguladığım programın neredeyse aynısını tamamladılar. Elbette o kadar da zor olmadı ama yüzde 80’i erkeklerle aynı deneyime sahip” diyor kariyerinde ilk kez kadın takımına liderlik eden antrenör.

Bu yüzden hala kadınlar arası ligin kalitesini değerlendiremiyor. “İlk maçın ardından Poruba’dan karışık duygularla ayrıldım, daha derin bir analiz için henüz çok erken.”

Mostec hentbol antrenörü Vladimír Šuma hazırlık sırasında talimatlar veriyor.

Belki bir sonraki düello daha fazlasını anlatacak, Pazar günü Melekler kendi evinde birinciliğe sahip olacak ve ardından dokuz yıllık hakimiyetin ardından onları arka arkaya onuncu jübile şampiyonluğundan mahrum bırakan Slavia olacak. “Benim için bu sadece normal sezonun ikinci turu, Most ve Slavia arasındaki rekabetin çok büyük olduğunu bilmeme rağmen.” şampiyonlarla olan mücadeleyi bozmayı reddediyor.

Yaz aylarında takımın başına geçtiğinde kadın hentbolu konusunda hiçbir tecrübesi yoktu. Ve erkek sporcular arasında yaygın olarak kullanılan özlü sözcüklerin tonunu azaltmasını emretti. Ancak Angels takımında geçirdiği birkaç ayın ardından kendini bu kadar evcilleştirmesine gerek olmadığını fark etti. Šuma gülümsüyor: “Daha net bir ifadeyle birbirimizi tamamlıyor ve anlıyoruz.”