Selvi: Siyasi uğraşın kararı siyasi olmalı diyorum, mahpus cezasını onaylamıyorum

Adanali

Active member
Selvi: Siyasi uğraşın kararı siyasi olmalı diyorum, mahpus cezasını onaylamıyorum
Selvi, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Rize-Artvin havaalanının açılışı niçiniyle AK Partililerle ağır bir 24 saat geçirdiğini söylemiş oldu. “İtiraf edeyim Canan Kaftancıoğlu sonucu hakkında bu kadar farklı değerlendirmeler yapılmasını beklemiyordum” diyen Selvi, şu görüşlerin öne çıktığını yazdı:

“1- Ekrem İmamoğlu tartışmasının muhalefeti karıştırdığı bir sırada Canan Kaftancıoğlu sonucu, bir anda gündemi değiştirdi.2- vakit içindema epeyce kıymetliydi. Tam da muhalefetin birbirine düştüğü bir sırada Canan Kaftancıoğlu sonucu muhalefete cansuyu üzere oldu. Yapıştırıcı bir vazife yaptı.3- Muhalefet ne vakit karışsa bir el devreye giriyor ve 6’lı masayı bir ortada tutuyor.4- Canan Kaftancıoğlu hakkında PKK terör örgütünün propagandası ile halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekte teziyle verilen ceza bozuldu. halbuki asıl PKK propagandası yapmaktan, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten ceza verilmeliydi.5- Cumhurbaşkanına hakaretten verilen cezanın onanmasıyla birlikte adrese teslim bir biçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan gaye gösterildi.”

Selvi, CHP İstanbul Vilayet Başkanı’na verilen cezalar hakkında kendi görüşlerini de şu satırlarla aktardı:

“Kaftancıoğlu’nun ceza almasına niye olan tweet’leri, İstanbul vilayet başkanlığı yarışı sırasında CHP’liler tarafınca ortaya çıkarılmıştı. Kaftancıoğlu’nun tweet’lerinin içeriğine karşıyım. Bu mevzuyu hem yayınlarda hem yazılarımda sert bir biçimde eleştirdim. Ancak geçmişten arkeolojik hafriyatlar yapılarak kabahat kanıtları aranmasını da yanlışsız bulmuyorum. Siyasi uğraşın kararı siyasi olmalı diyorum, mahpus cezası ve siyaset yasağını onaylamıyorum.”