Selvi: İmamoğlu’na Rize bildiri verdi

Adanali

Active member
Selvi: İmamoğlu’na Rize bildiri verdi
Hürriyet gazetesi müellifi Abdulkadir Selvi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize seyahatine dair izlenimlerini aktardığı ‘Rize ileti verdi’ başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyleki:

“Ben havalimanının bu kadar büyük bir heyecana yol açacağını varsayım edemezdim. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ‘Bu havaalanı, ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağını gösteriyor’ dedi.

Erdoğan’ın davetlileri içinde Berna Yılmaz da vardı. bu biçimde Mesut Beyefendi bakandı. Berna Hanım’la merhum Başbakan’ı da yâd ettik. Rize’ye birinci vakit içinderda Özal’la, daha sonra Demirel’le geldim. ‘Hamsi kavağa çıkar mı?’ demiş, o seçimde Karadeniz’i kaybetmişti. Erdoğan’ın Rize seyahatleri ise daima coşkulu oluyordu.

Rize daima rekor peşinde oldu. Fakat bu defa farklıydı. Meydan dolmuştu. Havaalanına bakan dik yamaçlardaki binaların çatıları, balkonları dolmuştu. Yokuşlarda kıvrılarak çıkan yollar insan doluydu. Hani Rize’ye gelinirse bu biçimde gelinir diye bir hava vardı. Cumhurbaşkanlığı çeşidini Rize’den başlatıp lakin üç yüz, beş yüz kişiyi toplayan (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı) Ekrem İmamoğlu’na Rize bildiri verdi.

Rize’ye hayli geldim lakin bu kadar coşkulu olanını görmedim. Erdoğan için yalnızca bir caddenin etrafına dizilenler, İmamoğlu için gelenlerden çokydı. İmamoğlu Rize’den bir fotoğraf verdi. O bir kare fotoğrafta battı. Cumhurbaşkanlığı hayalleri ağır yara aldı. 14 Mayıs’ta, ‘Yeter kelam milletindir’ diyerek beyaz bir ihtilalle iktidar olmasının yıldönümünde Erdoğan da Rize’den bir fotoğraf verdi. Aslında o fotoğrafı Rize halkı verdi. O fotoğrafta da 2023’ün bildirisi vardı.”