SADAT yöneticisi Ergür: 22 İslam ülkesinde çalıştık

Adanali

Active member
SADAT yöneticisi Ergür: 22 İslam ülkesinde çalıştık
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerleşkelerine gitmesinin akabinde geçmişte haklarında çıkan birfazlaca tez konusunda sessizlik yaşayan SADAT, yöneticileri aracılığıyla açıklamalarına devam ediyor.

Sözcü muharriri Hürmet Öztürk, bugünkü köşesinde SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür ile yaptığı söyleşiye yer verdi. Silahlı eğitim kampları argümanını reddeden Ergür, 22 İslam ülkesinin silahlı kuvvetleriyle çalıştıklarını söylemiş oldu. Bu ülkelerin isimlerini “Türkiye’nin menfaatlerine aykırı” olduğu teziyle açıklamayan Ergür, “Bizim o ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD’si, Fransa’sı kesinlikle biliyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılmaması gerekiyor” dedi.

Ergür, SADAT’ı şu tabirlerle anlattı:

“SADAT katiyetle paramiliter bir yapı değildir. SADAT’ın bünyesinde kiralık bir çalışan yahut paramiliter bir yapıyla çalışan ögeler katiyetle yok. Paramiliter yapılar savaş kapsamında kullanılan özel askeri güvenlik şirketidir. SADAT bir özel askeri güvenlik şirketi değil. Askeri güvenlik şirketleri paramiliter, silahlı kümeleri bünyesinde barındırır, iç karışıklığa meydan veren yahut batılı ülkelerin lehindeki çalışmaları destekleyen bir oluşum içerisinde savaşan kümelerdir.”

Silahlı gruplarınız var mı?

Bir de askeri sistem içerisinde danışmanlık şirketleri var. Bu şirketlerde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetlerine, emniyet ünitelerine eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti vererek o ülkenin kendi lokal ve ulusal yapısına uygun bir eğitim algısının tatbik edilmesine ve yerleştirilmesine yardım eden, fikir ortaya koyan kurumlardır. SADAT özel askeri danışmanlık savunma şirketidir. Alanda, silahlı kümeleri alıp eğiten, çatışmaya giren bir yapı değil.

Eğitim kampları var mı?

Bir başka mevzu SADAT’ın Türkiye içerisinde eğitim kampları ve eğitim verdiği yer yok. Türkiye’deki mevzuat buna uygun değil esasen. Her hangi bir kuruluş Türkiye’de silahlı bir eğitim vermeye kalkarsa karşısında Emniyet güçlerini bulur.

Afganistan’da SADAT’ın hiç bir faaliyeti yok. Üyeleri adım atmamıştır. Devletin istihbarat üniteleri var. SADAT’ın Afganistan’la bir kontağı olmadığı üzere giriş-çıkışı, turistik gezisi dahi olmamıştır.

Afganistan’dan gelenlerle bizi ilişkilendiriyorlar. SADAT’ın onlarla ilgili aksiyona girebilmesi için bu alana gidecek, kılavuzluk yapacak takımları olması ve alıp buraya gelmesi gerekir. Devlet biliyor: Onlar İran’a geliyor. İran hükümeti, Türkiye hududuna bırakıyor ve oradan da Türkiye’ye giriyorlar. Bunların SADAT’la bir ilgisi yok. Biz, bu işlerde parmağımızın olmadığını ispatlamakla yoruluyoruz.

niçin karşılık verilmiyor?

Hakkımızda soru önergesi verilebilir, bir mahsur yok. Önerge vermektense, var ise dokümanları savcılığa versinler. Bu argümanlarla Meclis’in meşgul edilmesini gerektiren bir durum yok. Soru önergelerine aslına bakarsan karşılık verilmiyor. Zira, Bakanlıklar da SADAT’ın bu istikametini fazlaca güzel bildikleri için verilen önergeyle Meclis’in, kamu kurumlarının meşgul edilmesinin önüne geçiyorlar. Uygun Parti Genel Lideri Meral Akşener’in kamplarımız olduğuna ait tezine da Savcılık takipsizlik vermişti.

Hangi ülkelerde eğitim?

SADAT, ülkelerin silahlı kuvvetlerine eğitim veren bir kuruluş. 22 İslam ülkesinde eğitim verdik. Ülkelerle mutabakat ve faaliyetlerin tamamı kapalılık kontratıyla yapılıyor. Bunu açıklamak Türkiye’nin ulusal menfaatlerine, dış münasebetlerine ziyan verir, tıpkı vakitte ilgilileri amaç haline getirir. Bizim o ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD’si, Fransa’sı kesinlikle biliyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılmaması gerekiyor.

Ülkelerin eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti, araç-teçhizat muhtaçlığı var ise, resmi olarak yerli ve ulusal savunma sanayi şirketlerden alıp ihracatını da yapıyoruz.

Hepsi asker mi?

SADAT ticari bir kuruluş. Kurucuları 28 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılan subay ve astsubaylardır. Çalışanlarımız alanında uzman bireyler. Kurucuları asker ancak yalnızca askeri eğitimleri askerler veriyor. Biz kendi halinde, vatanını, milletini seven insanlarız seçimlere gölge düşürecek faaliyette bulunur muyuz?

Tek gayemiz İslam ülkeleri nezdinde ülkemizin ekonomik, ulusal manada pozisyonunun yükselmesi, ekonomik refah düzeyine katkı sağlayacak faaliyetler ortaya koymaktır. Ülkemize döviz kazandıran, vergisini veren, denetlenebilen şeffaf bir şirketiz. Yapılan denetlemelerde gayri yasal faaliyet, hareket, evrak bulunamaz.”

Seçim devri yaklaşırken silahlanmanın da arttığı belirtiliyor. Ruhsatsızları anladık da, İçişleri Bakanı, kaç bin şahsa ruhsatlı silah verildiğini de açıklamalı. En azından seçimler yaklaşırken silahlanmayı durdurmalı.