Puan patlamasından sonra Ondřej Kaše: Azalmıştım, şimdi tekrar tekmelendiğimi hissediyorum

Bakec

Member
28 yaşındaki forvet, maça döndüğünden bu yana en iyi sayı performansını sergiledikten sonra şunları söyledi: “Standtta bunun dördüncülük maçı olduğunu söylediler, ancak ben ister birinciye ister sonuncuya karşı her zaman yüzde yüz on oynuyorum.” NHL. Dört Kanada puanı, bu onun kişisel ekstra ligdeki maksimum puanı.

Maç neden bu kadar çılgındı?
Noel sonrası bir maç olduğu belliydi. İlk dönemde birçok yanlışlık vardı. Neyse ki işe yaradı ve seyirciyi de mutlu edebildiğimize sevindim.

Aradan kişisel olarak faydalandınız mı?
Kesinlikle. Milli aradan önce gücümün tükendiğini hissettim. Benim tarafımdan son iki maç oldukça iyiydi, yine biraz tekme attığımı hissediyorum.

Hiç 45 saniyede iki gol attınız mı?
Evet, bunu hiç bilmiyorum! Belki gençlikte.

Ondřej Kaše, Liberec’e karşı kazandığı galibiyeti takım ve taraftarlarla kutluyor.

Senin de asist yaptığın Hlava’nın altıncı golünde şapka buza uçtu. Hat-trick yaptığınızı düşünmediniz mi?
Gerçekten bilmiyorum bile. Hlavson hemen sevinmeye başladı, o yüzden hat-trick yapabileceğim gerçeğini bile düşünmedim. Golleri kimin attığının önemli olmadığını söylüyorum. Önemli olan bizden üç puanı almamaları. O zamandan beri buradayız.

Bir maçta dört Kanada puanı bile size hiçbir şey kazandırmıyor mu?
Önemli olan takım olarak 3 puana sahip olmamız. Bu önemli. Benim ya da başkasının dört puanı olması umurumda değil.

26 maçta 28 puan topladın, geri mi döndün?
Benim için NHL’den geçiş zordu çünkü geçen yıl hiç oynamadım. Vücudumun izin verdiği kadar bekledim. Ve milli takım tatili öncesinde, ortada bir çekiş olmadığını görebiliyordunuz, sorun bu değildi. İki haftalık izin ve eğitim süresi boyunca sistemi tekrar çalışır duruma getirmeyi umuyorum.

Peki Litvanya hücum makinesi devreye girdi mi?
Güzel olurdu elbette. Gol atıldığında seyirciler bundan keyif alıyor. Ben de öyle umuyorum!

Neden sağırlık dönemi geçirdiniz?
Öte yandan sezon öncesinde Noel’in ertesinde dördüncülük için oynayacağımızı söylemek on numara olur. Hemen hemen her takımın sıkıcı bir dönemi vardır. Ve gol atmadığımız da söylenemez. Kendi sahamızda sadece bir kez sıfır puanla kaybettik, bu hiç de kötü değil.

Maçın ardından kaleci Tomek kazan önünde takla attı. Cesaret edemedin mi?
O zaman artık oynamama gerek kalmayacaktı. (kahkahalar)

Ve harika yakaladı.
Her iki kalecinin de harika olduğunu biliyoruz. Bizim oyunumuz baştan beri bunun üzerine kuruluydu. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmeliyiz. Bazen onlara çok fazla izin veriyoruz ama çocuklar harika bir şekilde yakalıyorlar ve umarım bu böyle devam eder.