Portekiz – Türkiye | Stefan Kuntz’dan ekibe övgü, Burak Yılmaz’a destek!

bencede

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Futbol Ekibimiz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde Portekiz’e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası’na katılma talihini kaybetti. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, İkinci yarıda şahane bir oyun ortaya koyduklarını vurguladı, ”Kaç tane gollük şutumuz olduğunu hiç önemsemiyorum. Bizim Portekiz’den daha fazla talihimiz oldu. Ben istatistiklerle ilgilenmiyorum, kadrom ikinci yarıda kusursuz bir oyun ortaya koydu. Birinci 20 dakikayı büsbütün harcadık, alanda yüreğimiz yoktu. Portekiz’den birinci golü yememizin akabinde bir uyanış gerçekleşti. Bundan daha sonra üç gol şutumuz oldu, tehlikeli ortalarımız oldu. İkinci golü biraz aptalca yedik.” dedi.

‘Bu performansımızdan dolayı Türkiye’deki kimse utanmamalı’

Ekibin 3’lü savunma sistemi ile oynamasının sorulması üzerine Kuntz, “niçin 3’lü oynadık? Zira Portekiz’in fazlaca orta yaparak oynayan bir usulü olduğunu biliyorduk, birebir oyuna odaklanmadık. Devre içinde oyuncularıma dedim ki ‘İkinci yarıda nitekim oynayacağınıza inanıyor musunuz?’ ‘Evet biz eminiz’ dediler. Ben de ‘bu biçimde gösterin sahada’ dedim. İkinci yarıda bunu etkileyici biçimde gösterdiler. Portekiz’de deplasmanda oynarken neredeyse bütün maçı değiştirmek üzereydik. Bu grupla gurur duymamız gerekiyor, birlikteliği yakalama talihimiz da oldu. daha sonrasında herbiçimde biroldukça insan maçın nerelere gidebileceğini varsayım ediyordur. Letonya’da maç bahtımız vardı, bugün yoktu. Bu maçı ele alırsak bu maçın üzerine koyarak gidersek öğrenilecek şeyler var. Bunun üzerine koyarak büyüyen bir ekibiz olabilir. Sahiden ekibimle gurur duyuyorum. Bu performansımızdan dolayı Türkiye’deki kimse utanmamalı ancak muhakkak öğreneceğimiz şeyler var, her şeyi kusursuz yapmadık” tabirlerini kullandı.

Alman teknik adam, “Maçın akabinde Burak ile konuştunuz mu?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Hayır konuşmadık, maç sonuna bir küme oluşturduk saha içerisinde, biraz onu rahatlatmak için. ‘Bu ekibin kaptanı olduğun için gurur duymalısın’ dedik. Letonya’da kaydettiği penaltı golü olmasaydı bugün play-off maçını oynuyor olmazdık. Kadro için kıymetli bir durumdu, ele geçirilen bir fırsattı fakat kimi vakit talihe gereksiniminiz oluyor.”

‘Maçı yalnızca Ronaldo’ya karşı oynamıyorduk’

Kuntz, Ronaldo’nun etkisiz kalmasının 3’lü savunmayla alakalı olup olmadığı sorusu üzerine, “Fikirlerimizden biri buydu ancak maçı yalnızca Ronaldo’ya karşı oynamıyorduk, biroldukça alanda güzel şeyler yaptık. Savunmada oynayan üç oyuncumuz yaş ortalamalarına baktığınızda başarılan epey düzgün bir şey. Her türlü hamle sınırını zorlayabilecek kapasitede bir savunmamız olduğunu anlıyoruz. Her oyuncuyu ve grubu genel olarak geliştirmeye çalışıyorum, bence bu manada yeterli performans ortaya koydum” dedi.

‘Berkan’ın performansından memnunum’

Stefan Kuntz, Berkan Kutlu’nun performansıyla ilgiliyse, ”İlk yarıya bakarsak geliştirdiğimiz hamle atılımlarını o taraftan geldiğini bakılırsaceksiniz. Birinci defa bu mevkide oynadı. Oyuncularımızla ilgili biraz daha sabırlı olmalıyız. Açıkçası ben performansından şad oldum” formunda konuştu.

‘Oyuncularıma ‘Eski sisteme geri dönmek ister misiniz?’ diye sordum’

“Maç planına sadık kalmak. Öncelikle kadromun bunu uygunca öğrenmesi gerekiyor” diyen deneyimli isim, “İlk 20 dakikanın boş geçmemesi gerekiyordu. Her durumda isabetsiz paslar oldu. Taktiksel manada her mevkiden şad olduğumu söyleyemeyeceğim. İkinci yarıda bu konularda uyguna gidiş vardı. Oyuncularıma ‘Eski sisteme geri dönmek ister misiniz?’ diye sordum. ‘Hayır, mevcut sistemden memnunuz’ dediler. bir daha planladığımız doğrultuda gelişmeye devam etmek istiyoruz. Portekiz’i tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

‘Maçın hakemi çok hoş maç yönetti’

Kuntz son olarak müsabakanın hakemi ile ilgili ise yaptığı açıklamada, “Maçın hakemi konusunda her şey yerli yerindeydi ve çok hoş maç yönetti. İkinci yarının başında, tahminen 45’inci saniyede diyebileceğim bir dakikada Kerem’le teğe bir kalabileceğimiz bir kontra atak durumumuz oldu. Bunu değerlendirebilmemiz gerekiyordu. İşte bu biçim şeyleri yapabilmemiz gerekiyor bizim” dedi.