Portekiz – Türkiye maçı daha sonrası Stefan Kuntz, Burak Yılmaz’a sahip çıktı

bencede

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Futbol Kadromuz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde Portekiz’e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası’na katılma bahtını kaybetti. Müsabakanın akabinde açıklamalarda bulunan A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, birinci golden daha sonra maçı kazanabileceklerine dair izler geldiğini belirtti. İkinci yarıda Portekiz’e karşı büyük bir üstünlük kurduklarını lisana getiren Alman teknik adam, 85. dakikada penaltı kaçıran Burak Yılmaz’a da sahip çıktı.

Deneyimli futbol adamının 90 dakika daha sonrası yaptığı değerlendirmeler şöyle:

”İlk 20 dakika oyuncularımızın, güya bu galibiyete inanmadıklarını gördük. Birinci golden daha sonra değiştiğimizi düşünüyorum, o golden daha sonra maçı kazanabileceğimize dair izler geri geldi. Aslında epeyce çalışmıştık lakin rakibe yakın oynamalıydık. Devre içinde Letonya ve Karadağ maçlarını hatırlattım, yine geri gelebileceğimizi anlattım.”

‘İkinci yarı performansından gurur duyuyorum’

”Onlara, ‘Portekiz’de Portekiz’e karşı konumlar buluyorsunuz. Kazanabileceğinize inanıyor musunuz?’ dedim. ‘Evet hocam’ dediler. ‘bu biçimde alanda gösterin’ dedim. Grubumun ikinci yarı performansından gurur duyuyorum. Portekiz’e, ikinci yarıda Portekiz’de top oynatmadık.”