Pavel en büyük gettoyu ziyaret etti. Yazık oldu, çocuklar başkanlık arabasına hayran kaldı

Bakec

Member
Başkanın konvoyu, sabah saat dokuzdan kısa bir süre önce, başkanın programı başlattığı St.'deki bölge genel merkezi binasının önüne ulaştı. Petr Pavla'nın girişinde Steck bölgesinin valisi Jan Schiller (ANO) ayakta duruyordu.

Sayın Başkan ve ben sahip olduğumuz en önemli noktaları tartışacağız. Bir yandan izole bölgelerdeki sosyal sorunlar, bizim ele almak istediğimiz sorun türü bölgenin dönüşümüdür. Bütçenin önerildiği şekliyle bölgemize nasıl sorunlar getireceğini Sayın Cumhurbaşkanına anlatmak istiyorum. Bizden bilgi alacak, bunun bize ne kadar zarar vereceği. Planlanan yüksek hızlı demiryolu inşaatından bahsedelim ama işin içinde Sayın Cumhurbaşkanının da olduğunu düşünüyorum. Schiller, yüksek hızlı tren hattının gideceği şehirlerde yaşadığını ve böylece bilgileri doğrulayabileceğini söyledi.

Petr Pavel, bölgesel meclise giderken, açılıştan önce bölgeye dair eski bakış açısını değiştirdi. Bu nvtva tam teşekküllü olarak kabul edilmedi. Başkan, bölgeler çemberini kapatmak için Karlovy Vary bölgesini yeniden iç içe geçirmeye karar verdik dedi.

Bu bana bölgedeki pek çok açıdan sorunlu olan duruma daha yakından bakma fırsatı veriyor. Obans'la tartışmaların olduğu şehirde en önemli şeyin ne olduğunu konuştuk. Sosyal alan olarak değiştirildi. Pavel, bununla tıbbi bakımın bulunamaması, uzun mesafeli ulaşımın veya enerjinin bulunamaması gibi alanlarla ilgilendiğini söyledi.

Bu konuyu daha derinlemesine inceleyeceğimize sevindim, çünkü benim için en dezavantajlı belediyelerin belediye başkanlarıyla yaptığım görüşmelerde edindiğim bilgiler, bakanlarla veya başbakanla ve aynı zamanda hükümetle ilişkilerde değerli bir katkıdır. Bu sayıdan sorumlu olan çeşitli kurumların editörleri. Şehirden beton parsel almak her zaman kağıt yığınlarından daha iyidir. Bölge temsilcilerini Pavel'in önünde sizden mümkün olduğunca cömert olmanızı rica ediyorum.

Daha öncekilerde olduğu gibi cumhurbaşkanına da validen mektup geldi. Bölgedeki en iyi sandıktan el yapımıdır. Vali Schiller, “Ben başkanın çamları ve pedleriyim” dedi.

Valilikten gettoya

Bölgenin siyasi temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından cumhurbaşkanı, özellikle Çek Cumhuriyeti'nin sosyal açıdan en dışlanmış yeri olan Janov'u paylaşmak üzere Litvnov'a gitti. Önce yaklaşık iki saat boyunca oradaki hariç tutulan yerleri tartıştı.

Bazı vatandaşlar oradan geçmeden önce başkanın konuşmasını bekliyordu. Orta yaşlı bir kadın, Fiala'yı içseydi burada olmazdım, diye güldü.

Toplumsal faaliyetlere mekan olarak hizmet veren mahalle evi Libue, Cenova'da ilk sırayı aldı. Başkan dışarıdayken masalar yavaş yavaş dışarıda toplanıyordu. On dört çocuk başkanlık konvoyundaki arabalara hayran kaldı. Yüzlerce ve daha fazlası bu harika, dedi. Birinden sonra başkan yerel halka el salladı ve gitti.

Sosyal olarak dışlanmış yerleri, sosyal olarak dışlanmış yerlerin pinlerini aradık. Yaklaşan yasalardan (uygun fiyatlı konut yasası, sosyal yardımlarda değişiklik) bahsettik ve Most ve Litvnov'daki durumdan bahsettik. Sayın Cumhurbaşkanımız çok fazla not aldı ve düzeltilmesi gereken pek çok şeyi de götürdüğünü düşünüyorum. Hiçbir başkanın zamanı yoktur, bazı yetkileri vardır. Ancak bir sonraki vali yardımcısı Ji Kulhnek, ona birbirimize yardımcı olabileceğimiz konularda rehberlik ettiğimizi belirtti.

Başkan Petr Pavel'in Litvanya'nın Cenova bölgesindeki komşu Libua evine geçişi için eken (20 Haziran 2024)

Villa Libue'nun sahibi ve Cenova'da büyümüş olan Litvanya temsilcisi Petr Globonk, sorunların iki saat içinde çözülemeyeceğini ancak yerel halkın saygı duyması için konuyu nereye taşıyacağımızın ana hatlarını çizdiğimizi söyledi. Yerel halk çeşitli etkinliklere katıldı.

Başkanın ilk kez Libue'nin komşu evini ziyaret etmesi sadece Globonk için büyük bir olay değildi. Bunu beş yılda burada oluşan tüm ekibin takdiri olarak görüyorum. Globonk, bu konuda çok iyi olduğunu ve bunun gelecek için de enerji olduğunu ekledi. Birincisi, cumhurbaşkanının resminin yer aldığı şık bir tişört giydi, ardından bir tanesini kendisine ithaf etti.

Yıllar geçiyor ve avcı birkaç yıl önce Globonk villasını satın alıyor ve yavaş yavaş onu onarmaya çalışıyor.

Kamulaştırma konusunu konuşalım

Pavel, Litvnov'da geçirdiği bir günün ardından yakındaki Jeze arazisine taşındı ve burada Steck bölgesinin enerji dönüşümünü tartıştı. Ardından bölgede ele aldığı tüm konular hakkında yorum yaptığı bir basın toplantısı izledi.

Burada yoğunlaşan ve çabalarımızla yardımcı olduğumuz yoksullukla ticaret sorununu uzun zamandır konuşuyoruz. O da, şehirde ve zamanda alışılagelmiş fiyatlara bakılmaksızın belirlenen fiyat haritaları, ucuz daire satın alan ve bugün devlet desteği alan büyük şirketler de dahil olmak üzere, ev sahibinin kullandığı bir alan yaratıyor. Başkan, kara paraya akan şeyin sosyal olarak dışlanmış yerellerin sorunu değil, milyarlarca dolar olduğunu belirtti.

Sayın Petr Pavel'in ardından Başkan

Sorunlu yollarda durumu nasıl iyileştirebilirsiniz? Pavel'e göre Klov, yalnızca uzun vadeli bir yerleşim yeri değil, aynı zamanda sosyal olarak dışlanmış bölgelerde yaşayanlar için genel olarak iyileştirilmiş bir durum. Ona göre stajyerlerin detaylı bir çalışması ve tek tek lokasyonlarla ayrı ayrı çalışma zorunluluğu var. Evrensel yaklaşım tam olarak işe yaramıyor.

Pavel'e göre bu aynı zamanda bir kamulaştırma meselesidir. Bu, mülkiyet haklarına büyük bir tecavüz olabilir, ancak bu tür tartışmaların haklı olduğuna inanıyorum.

O da dönüşümün karanlığından çıktı. Çek Cumhuriyeti'nin enerji sektörünün beş yıl içinde nasıl dönüştürüleceğine dair açık ve anlaşılır bir planı yok. Başkan, en azından 2030'a kadar net önlemler ve takvim içeren net bir plan geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Petr Pavel'in bu bölgeyle kişisel bağlantısı var. Litomick'teki Ernouk'ta yaşamaya devam etti. Geçen yıl Steck bölgesindeki son resmi bir günlük toplantıda tünelin sonundaydı ve bu, ilk kez başkanlık sarayına ismiyle gitmişti.

O zamanlar Esk Kamenice'de kalabalıkların saldırısına uğramıştı. Başkan olarak Terezin'de iki kez yargılandı. Geçen yıl Roudnice nad Labem'de kalın bir kayıkla Peje'yi fethetti.