Ödülleri gizlediği için yargılanan bir yetkili, kovuşturmayı durdurmayı kabul etmek istiyor

Bakec

Member
İlk çıkarılan cezai müzekkere göre Studenovsk suçlu bulundu ve 180.000 kronun üzerinde para cezasına ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Obalovan karara katılmadı, itiraz etti ve bu nedenle ana hat belirlendi.

Gerçekten yorulduğum sekiz yıllık bir dava. Ambalajda belirtilen gerçeklerin tartışılmaz olduğunu anlıyorum. Senet oldu, kararı ben verdim, bu böyle dedi mahkemedeki sekreter ama kendisinin suçu yok.

Aynı zamanda Studenovsk, suçlu mağdurlarına yönelik fona 172.000 kronluk bir kod ve 180.000 kronluk bir kod ödenmesi karşılığında cezanın şartlı olarak ertelenmesini istiyor.

Davanın şu anki görevim ile hiçbir ilgisi yok, sevgili sekreter.

Mahkeme kodu ödeyeceğime karar verirse yapacak başka bir şeyim kalmayacağını söyleyen Studenovsk, bundan sonra da belediye sekreteri görevinde kalacağından kesinlikle emin olduğunu ekledi. Bu olayın şu anki görevimle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyorum, dedi.

Bölge savcısı Pavel Kalb'e göre ceza hukuku ve ceza günü görev yapan kadınlardan biri şartlı tahliyede. Yüzbaşı, bu durumda ordunun ilgisizliğinden ve Bay Obolabat'ın başka bir tutumundan kaynaklandığını belirtti.

Temsilci Blaej de ifade verdi

Luk Blaej de bugün mahkemede tanık olarak ifade verdi ve sekiz yıl önce Studenovska'ya Haziran 2015'e ait belediye idaresinin bireysel daire başkanlarının verilerine ve ücretlerine ilişkin bilgilere ücretsiz erişim yasası uyarınca verdi. Daha sonra bilgi istedi. sekreterin 1 Ocak – 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki maaşı hakkında. Ona göre ödül istemesinin nedenleri basitti.

2015 yılında sendika başkanının ödüllerinin o zamanki şehir liderine olan sadakate dayalı olduğunu fark eden bir ihbar aldım. Bugün yaptığı açıklamada, ödüllerin olağandışı bir çalışma faaliyetiyle ilgili olmadığını, lidere kimin yardım ettiğiyle ilgili olduğunu belirterek, istenen bilgilerin henüz alınmadığını da sözlerine ekledi.

Kapağa göre, Studenovsk jeti, sulh hakiminin ilk şubesi olarak, gururlu bölgesel reklamın görünümüne rağmen onlarca zamtav ve yüzlerce zamtav davası yayınladı.

Bölge konseyinin net bir ilk vizyon vermediğini düşünüyorum. Bunu mazeret göstererek yeni toplantıya geri verdi. Studenovsk bize verecek herhangi bir bilgi vermediğini söyledi.

Hiç kimse verilen bilgileri kabul etmedi

O zamanki sulh hakiminin sekreteri Ji Javork, mahkemede tanık olarak ifade verdi. Ne kendisi ne de üst düzey çalışanlardan herhangi biri ödülle ilgili bilgi sağlanması konusunda hemfikirdi.

Ne zaman yeterince içti, gençlerin hiçbiri verilen bilgiye katılmadı. Mahkeme önünde yaptığı açıklamada, bu durumda, yeterli miktarda reddedilip reddedilemeyeceğinin değerlendirilmesi için ilk daireye sunulduğunu söyledi. 2012'den Kasım 2019'a kadar sekreter olarak görev yaptı.

2018'deki seçimlerden sonra yeni lider benim onun için doğru aday olmadığımı anladı. Kariyerim boyunca apolitik olmaya çalıştım ama burada sert bir darbe aldım. Hem siyasi liderler hem de belediyeden kişiler emekli olup gidebileceğimi bana açıkça ifade ettiler. Javork bugün Milo Studenovsk'un da onlardan biri olduğunu iddia etti.

Studenovsko'nun denetimli serbestlik cezasının durdurulup durdurulmayacağı bir sonraki duruşmadan sonra netleşecek. Yarı kapasiteye kadar doldurulur.