NCOZ, Ústí Bölgesi ve Jihlava'daki hastanelerin yönetimine müdahale ederek iki müdürü gözaltına aldı

Bakec

Member
Polisin yazı işleri binalarına müdahale ettiğini doğrulayabilirim. Ayrıca maksimum verimlilik sağlıyoruz. Bölgesel Sağlık sözcüsü Petra Roubkov Pazartesi sabahı iDNES.cz'ye şu anda daha fazla bilgi verme yetkisine sahip olmadığımı söyledi.

Bina St nad Labem'de, Masaryk hastane kompleksinin karşısında yer almaktadır. İlk olarak bugün orada ayaktan tedavi merkezi projesinin tanıtılması için bir basın toplantısı yapılması gerekiyordu. Bugün itibarıyla çanta iptal edildi.

Sadece suç teşkil eden fiillerin günlük infaz şeklini belirtebilirim. Ulusal Organize Suçla Mücadele Merkezi sözcüsü Jaroslav Ibehej, şimdilik daha fazla bilgi vermeyeceğiz dedi.

iDNES.cz'den alınan bilgiye göre polis ayakkabı ve belgelere el koydu, saldırının kamu düzeniyle ilgili olduğu belirtildi.

Gün içinde yazı işleri ekibi Krajsk zdravot Petr Malm'ın editörüyle iletişime geçmeye çalıştı ama telefonu kapalıydı. Sunucu Seznam Sprvy daha sonra Mal ve yardımcısı Voral'ın tutuklandığını açıkladı.

Ondej trba'nın yönetim kurulu başkanı iDNES.cz'ye konunun geçmiş kamu sözleşmelerine ilişkin netlik eksikliği ile ilgili olduğunu doğruladı. Ayrıca NCOZ dedektiflerinin gece yarısından yaklaşık yarım saat sonra kendisiyle iletişime geçtiğini de belirtti.

Olay yerindeydiler ve bana varlığımın öğretildiğini söylediler. Bu nedenle hemen şehre gittim, kendisi ve NCOZ temsilcilerinin binalarda çalışan çalışanlar için derhal bir ev ofisi kurduklarını kaydetti.

Kimseyi aramamak, hiçbir işaret vermemek görevimdi. Tamamen müdahale eden polislerin elindeydi. NCOZ'dan kişiler bu bilgiyi güvenlik görevlimizle iş birliği yaparak çalışanlara iletti. Trba, yalnızca polisin işbirliği yapmasına ihtiyaç duyan çalışanların, yani ilgili departmandan veya ekonomi departmanından kişilerin binaya erişebildiğini ekledi.

Hejtman Jan Schiller (ANO) sabah yaptığı açıklamada, günün etkisine ilişkin henüz bir bilgi bulunmadığını söyledi. Hiçbir şey bilmiyorum, henüz kimse bana bilgi vermedi, polis benimle iletişime geçmedi. Polisin neden müdahale ettiğini bile bilmiyorum, sen ne biliyorsun? Schiller iDNES.cz'ye gün içinde daha fazla bilgi almayı umuyorum, dedi.

Bölge Sağlık Meclis Üyesi Radim Laibl (ANO) TK, KZ'deki müdahaleye ilişkin bilgisi olduğunu ancak neyle ilgili olduğunu bilmediğini söyledi. Borsada işlem gören hisselerin çoğunluğu şirketin hisseleridir. Polisin bölgeyi umursamadığını söyledi.

Polis dün beni aradı, bu yüzden buradayım. Stanislav Dostl bu sabah Bölgesel Sağlık Yönetim Kurulu binasının önünde “Tam olarak neler olup bittiğini henüz öğrenemedim” dedi. Tüm çalışanların bir ev ofisinin olduğunu ekledi.

Dikenin yanına gitmem gerekiyordu ama binanın adamları hemen kovuldu. Şirketin çalışanlarından biri bu sabah yerel editöre bugün burada kimsenin çalışmadığını söyledi.

Krajsk zdravot, Štěk bölgesinde yedi hastaneyi içeriyor ve 8.500 kişiye istihdam sağlıyor ve bölgesel öz yönetime ait. Çek Cumhuriyeti'ndeki en iyi sağlık hizmeti sağlayıcılarından biri.

fa Jihlavsk hastanesinde ceza grevi

Kriminalistler Jihlava Hastanesi'ne müdahale etti. Bilgi basın sözcüsü Monika Zachrlov tarafından doğrulandı. Suçlu kadının atlarını hastanede çalıştırın. Bu konuda hiçbir şey yapamam. Zachrlov gün içinde, daha fazla bilgi verme yetkisine sahip olmadığımı söyledi.

NCOZ Jaroslav Ibehej de benzer şekilde konuştu. Sadece NCOZ'un suç fiillerinin günlük infaz biçimi olduğunu söyleyebilirim. Şimdilik daha fazla bilgi vermeyeceğiz, diye paylaştı.

Denk'e göre Jihlava hastanesi müdürü Luke Veleva, dedektifleri tutukladı ve cezai soruşturma başlattı. iDNES.cz editörleri öğlen saatlerinde editörü aramaya çalıştı ancak telefonuna ulaşılamıyordu.

Olay yeri yazı işleri bürosunun bulunduğu hastanede meydana geldi. Giriş kordon altına alındı ve çalışanların ofislerine girmesine izin verilmedi.

Hastanenin işleyişini hiçbir şekilde etkilemeyecek, hastaların mağduriyeti olmayacak. Ancak insanlar düzenleme için biraz çaba gösterirlerse oraya ulaşamazlar. Yazı işleri bürosu kamuya ve çalışanlara kapalıdır. Bazı editörler evden çalışırken bazıları başka yerde çalışmayı tercih ediyor. Hastane Pazartesi günü yaptığı açıklamada, o andan itibaren her şeyin sınırsız olması gerektiğini ekledi.

Jihlavsk hastanesinin kurucusu Vysoina Bölgesi'dir. NCOZ ya da polis bizimle iletişime geçmedi. Editör yardımcısından hastanenin anket konusunda işbirliği sağladığına dair bilgi aldım. Sağlık Hizmetleri Vali Yardımcısı Vladimr Novotn, bu konuda bildiğim tek şeyin bu olduğunu söyledi.

Cihlav'daki hastane bölgenin en iyileri arasında yer alıyor. 1.800'den az kişiyi istihdam ediyor.

Denk N sunucusuna göre, Avrupa savcılığı saldırıyı, Avrupa sübvansiyonlarını içerdiği için yakaladı. iDNES.cz'deki bilgilere göre bunların inşaatlarda kullanım veya tıbbi cihazların kullanımıyla ilişkili olabileceği belirtiliyor.