Muharrem İnce: Bugünkü siyasetçilerin içinde bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm

Adanali

Active member
Muharrem İnce: Bugünkü siyasetçilerin içinde bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm
İnce, “Saksıları bile ekmeliyiz. Bütün hazine yerleri ekilmeli, çiftçilerden kira almaktan falan vazgeçin. Bırakın millet hazine yerlerini eksin. Hemen ilaçta, gübrede, tohumda, mazotta vergi indirimine muhtaçlık var. Acil bir su kanunu çıkarmamız lazım. Türkiye’deki toprakların yüzde 75’i hala yırtıcı sulamayla sulanıyor” dedi.

“İktidarın da muhalefetin de yaptığı şey marketleri suçlamak. Sonundan yani marketten başlanmaz, tarladan başlanır” diyen İnce, “İddia ediyorum, bugünkü siyasetçilerin içinde bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm. Bunda epey iddialıyım” diye konuştu.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için destekleme primlerinin verilmesi gerektiğini belirten İnce, şu biçimde devam etti:

“Türkiye’de civcivi, ilacını euro ile alırsan, yumurtayı değerli yersin. Buzağı, yem, ilaç, avroyla olursa, eti değerliye yersin. Bu kadar sıradan. Kopya çekmek de hür; söylemiş olduklerimi dinlerlerse et de süt de ucuzlar. Yoksa tarlada ucuz, rafta kıymetli yemeye devam ederiz. Türkiye’nin hemen üretime geçmesi lazım. Hayvancılığımızı geliştirmek istiyorsak 85 milyon şunu bilmelidir ki çobanların sigorta primlerini devlet ödemelidir. Tarımda çalışan bayanlara sigorta prim takviyesi sağlanmalıdır. Havza bazlı eser üretmeye geçmeliyiz. Konya’da mısır ektirirseniz Konya’yı çökertirsiniz. Mısıra su lazım, su nerede var ise orada mısır ektireceksiniz. Kanal İstanbul’u boş vereceksin, GAP’la uğraşacaksın, Konya Ovası Projesiyle uğraşacaksın.”