Milyarder Kratina futbol Teplice'i satın almayacak. Spor merkezi onlarla ilgileniyor

Bakec

Member
Epka, Milan Kratina ile yalnızca Accolade şirketi aracılığıyla işbirliği yaptığımızı, kulübün kendisine Modlany'deki AGC spor merkezi projesinin gelecekte uygulanmasına yol açacak adımlar için metodik destek sağlayacağını söyledi. Yani mesele kulübü satmak değil.

Forbes dergisine göre Kratina, 18,6 milyar kronluk varlığıyla yirmi sekizinci en zengin kişidir. Ana faaliyet alanı endüstriyel gayrimenkuldür. 2022'de Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu belediye başkanlığı pozisyonuna F-evolution'ın adayı (ve patronu) olarak aday oldu ve epka da bunu anladı.

Amacım insanları spora, futbola kazandırmak. Kratina, olağanüstü genel kurul öncesi tahkim ortamının sağlanması gerektiğini ileri sürdü. Gençlik futbolu ve çocuk sporlarının ve aktif hareketinin gelişimi benim mutlak önceliğimdir. Bu şekilde FAR karar alma sürecine dinamizm, yönetim tarzı ve şeffaflık getirebileceğimi biliyorum.

En ünlü Çek kulüplerinin evi. Sparta, kışın Slavia'dan Daniel Ketnski tarafından dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Pavel Tyka tarafından satın alındı. Kısa bir süre önce Liberec de sahibini değiştirdi; Slovan, genç girişimci Ondej Kania tarafından devralındı.

Teplice, kulübün del a.s.'ye satışı için pazarlık yapıyor, mevcut sahibi Slovak devi AGC'den yeşil ışık aldılar. Epka, genel olarak uzun süredir müzakere yaptıklarını ve şu anda son aşamada herhangi bir seçeneğin bulunmadığını açıkladı.

Kulübün yönetim kurulundan Pavel Edlbauer, lig sonbaharının ardından şunları söyledi: Dışarıda adaylarımız vardı, birini gördük, orayı beğenmediler. Geriye iki tane kaldı, yabancı ve Çek, bu bizim için öncelikli. Doğru yöne götürün. Bu oldukça zor bir iş çünkü günümüzde futbola katılmak isteyen çok fazla öğrenci yok. Bu ülkemizdeki ve tüm Avrupa'daki ekonomik durumla alakalı.