MHP Genel Lideri Bahçeli’den ‘3 Mayıs 1944’ bildirisi

Adanali

Active member
MHP Genel Lideri Bahçeli’den ‘3 Mayıs 1944’ bildirisi
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, toplumsal medya hesabından 3 Mayıs 1944’e ait yaptığı paylaşımda, kelam konusu günün Türk milliyetçilerinin zahmetle bezenmiş ağır koşullar ortasında kuvvetli imtihan etabı, çelikten iradelerine eşlik eden çevik ve sağlam duruşlarıyla sivrilip öne çıkmalarının simgeleşmiş evresi olduğunu lisana getirdi.

Paylaşımında, “3 Mayıs nihayet yüksek bir gayret faziletidir.” tabirlerini kullanan Bahçeli, “Aziz dava büyüklerimiz baskıya, şiddete ve haksızlıklarla pekişmiş hukuksal süreçlere inançlarıyla direnmişler, bu sayede ulusal gönüllerde bayraklaşmışlardır. Milliyetçiliğin hakir görüldüğü bir vakitte fikri haysiyetleriyle, faziletli hayatlarıyla karanlığa ışık salmışlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kelam konusu günü “milliyetçiliğin siyasallaşma yolunda kuvvetli bir adımı” olarak niteleyen Bahçeli, paylaşımında, “(3 Mayıs) Sivil, yasal ve demokratik itirazın haklı ve günahsız ahlakıdır. Bu niçinle güzel anlaşılması ve anlatılması gereken tarihi bir an olup, azap ve zulümlerle pes etmeyen dava insanlarının prestij günüdür.” sözlerine yer verdi.

Hayal kırıklıklarıyla boğuşan milletin muhtaçlığı olan kudretin, Türk tarihinin ulu sayfalarında olduğuna işaret edenin de bir daha 3 Mayıs’ın sembol isimleri olduğunu aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

“Onların geçmişe duydukları derin hayranlık, temelinde parlak istikbale uzanan bir köprü, bir ileti, bir hasrettir. Türk milliyetçileri, geçmişten aldıkları güç ve vazgeçilmeyecek prensipleriyle, milletimizin isteği olmadan yapılacak her türlü gayri yasal müdahaleye dün olduğu üzere bugün de yarın da cüretle karşı durmaya devam edecektir. Vatan, millet ve devletten taviz verilmeyecektir. 3 Mayıs 1944’ün 78’inci yıl dönümünde, onurlu gayretleriyle Türk milletine gönül vererek ufkumuzu aydınlatan, Türklüğün kıvancı bütün milliyetçi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.

Bu vesileyle aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı bir defa daha en kalbi hislerimle kutluyorum.”