Memleket Partisi Genel Lideri İnce: Paraya bakıyorum 50 milyon dolar, kaçmak için kâfi değil

Adanali

Active member
Memleket Partisi Genel Lideri İnce: Paraya bakıyorum 50 milyon dolar, kaçmak için kâfi değil
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, birtakım temaslar için Bilecik’e geldi. İnce, birinci vakit içinderda partililer tarafınca Bilecik Yeni Otogar’da karşılanarak, TOKİ Aile Çay Bahçesinde basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. İnce burada muhalefeti eleştirerek, “Bizim kültürümüzde bir vakıf olayı vardır, hasenat yapmak için. Osmanlı’nın kurulduğu topraklar Bilecik’ten başlayan günümüze kadar gelen geleneklerimiz var. Bu gelenekleri bile yok ettiler. Milyon dolarlar havalarda uçuşuyor. Hasenat yapacaklarmış. Nerede? New York’un en ünlü caddesinde. Öğrencilere hayır hasenat yapacaklarmış. Ver bakayım 5 milyon dolar. Veriyor, niye, vermezse devlette işi yürümüyor. Rüşvet yani bu. Hayır, hasenat işini de bozdular. Pekala, muhalefet ne diyor, ‘Kaçacaklar’ diyor, hazırlık yapıyorlar. Paraya bakıyorum 50 milyon dolar, 60 milyon dolar. Kaçmak için kâfi para değil. Yani hesapta bir yanlışlık var. Kaçacak adamın çaycısında olur o kadar para. Biz memlekette kimse kaçsın istemiyoruz. Eski başbakanların, eski cumhurbaşkanlarının rahatça sokaklarda gezmesini istiyoruz. Demirel nasıl gezdiyse, Ecevit nasıl gezdiyse, Mesut Yılmaz nasıl gezdiyse, Tansu Çiller hala nasıl geziyorsa, eski başbakanlar, eski cumhurbaşkanları, eski milletvekilleri sokaklarda gezsinler. Demokrasi bu biçimde vardır aslına bakarsan” dedi.

‘Atatürk diyemeyen CHP’li yönetici olmaz’

İnce son olarak CHP’yi eleştirerek, “CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP’deki en eski arkadaşlarımdan birisidir. Lakin siyasette, orada kalmayı tercih etti. Bu onun tercihidir. Bu dostluğumuza gölge düşürmez. Ben yolumu ayırdım CHP’den. CHP’nin prensiplerinden yolumu ayırmadım, Atatürkçülükten yolumu ayırmadım. O idareyle yolumu ayırdım. O idareyle bu iş olmaz. Orada uzaklaştırdılar parti prensiplerinden. Atatürkçüleri soğuttular. Başkalaştı, değişmedi. Atatürk diyemeyen CHP’li yönetici olmaz. Onu için bir küslüğümüz kırgınlığımız da yok” dedi.

İnce, Bilecik Ticaret Odası’na ziyaret yaparak, Memleket Partisi Bilecik Vilayet Başkanlığı binasını açacak. Yeni üyelere rozet takacak olan İnce akabinde çarşı esnafı ziyareti ve Atatürk parkında halkla sohbet edecek. Son olarak Pir Edebali Türbesi ziyaret edecek İnce, akabinde Bozüyük’e geçecek.