Kılıçdaroğlu’ndan ‘Atatürk Havalimanı’ açıklaması: Bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Atatürk Havalimanı’ açıklaması: Bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, millet bahçesi yapılmak üzere içine dozerlerin sokulduğu Atatürk Havalimanı’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Twitter’dan paylaşımda bulunan CHP başkanı, “Bu milletin maddi manevi ne kadar bedeli var ise sattılar. Artık de en kıymetli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Pekala bu işe niye çarçabuk giriştiler? ” dedi.

Açıklamasının devamında, “Büyük değişim öncesinde, 5’li çetelerin halktan götürdüğü paranın kıymetli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu ivedinin sebebi? Bu parayı ivedilikle oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl maksat? Yani maksat yeni havalimanını süratlice elden çıkarmak mıdır?” tabirlerine yer veren Kılıçdaroğlu, şu, tabirleri kullandı:

Burada asıl dehşet nedir? İşlenen günahların bedeli olarak, üçüncü havalimanının kamulaştırılma korkusu mu? Yeni havalimanını süratlice satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı muhtemel yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu ulusal servet süratlice yok edilmeye mi girişildi?
Peki bunların Katarlı yahut S. Arabistanlı kabahat ortaklarına biz nefes aldıracak mıyız? Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar? Yok edilen Atatürk Havalimanı’nın kıymetini de çetelerden, onların siyasal ayağından ve yabancı cürüm ortaklarından alacağımızı bilmiyorlar mı?

“Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları lisandan anlatayım” tabirlerini kullanan Kılıçdaroğlu, hem Arapça tıpkı vakitte Türkçe, “Milletimizden çalınanlarla yapılan hiç bir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen hatalarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin” diye yazdı.

Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 16, 2022

Kılıçdaroğlu, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun ismi vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!”