Kılıçdaroğlu: Eşimle bir arada 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağız

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu: Eşimle bir arada 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağız
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabı üzerinden elektriği kesilen konutundan açıklama yaptı.

Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasında olduklarını savunan Kılıçdaroğlu, dünyadaki güçlü azınlıkların, halkın toplumsal, siyasi ve çevresel refahını baltaladığını kaydetti.

Dünyanın en güçlü 26 beşerinin servetinin dünya nüfusunun yarısının gelirine eşit olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Zenginler daha varlıklı, yoksular daha fakir hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde birini bağışlasalar dünyada okula gidemeyen tüm çocukların eğitim ve sıhhat masraflarının tümü karşılanır. Benim kavgam işte bu adaletsiz düzenle. Dünyadaki bütün demokratların, adalet peşinde koşanların bu hengamede omuz omuza vermesi gerekiyor” tabirlerini kullandı.

Devletlerin yoksullaşan vatandaşlarının temel muhtaçlıklarını muhafaza altına almakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “21. yüzyılda temel gereksinim harcamalarına masraf gözüyle bakılamaz. Halkın temel hakları da açgözlü çetelere, holdinglere bırakılamaz. Faturalarını ödeyemeyecek kadar fakirleşmiş, işe, aşa, eğitime dahi adil bir biçimde ulaşamayan bir toplumdan refah çıkmaz” dedi.

Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir. https://t.co/ayY9O9i76C

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 21, 2022

Devleti yönetenlerin ülke zenginliğini hakkaniyetli dağıtmak zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyleki devam etti:

Ben açgözlü siyasetçilerin yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye’de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu hareketim bir sivil itaatsizlik daveti değildir, bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama uğraşıdır. Çabam ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir lakin bununla birlikte dünyanın tüm demokratlarına da bir davettir. Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız.”

Halkın acısını yaşamak için karanlıkta oturacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Son olarak Erdoğan’a buradan sesleniyorum, elektriğe ve başka güç kalemlerine yaptığın artırımları derhal geri çek. Güçte KDV’yi sıfırla. Toplam geliri taban fiyattan düşük olan abonelerin elektrik tüketimini güç çekleriyle karşıla” açıklamasında bulundu.

Bugün konutunun elektriğinin kesildiği bilgisini paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu “Eşkıya sisteme karşı faturamı ödemeyeceğim demiştim, ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim” açıklamasını yapmıştı.