Kılıçdaroğlu: Erdoğan çıkıp meydanlara ‘Cumhurbaşkanlığıma mahzur oluyorlar’ diyecek

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu: Erdoğan çıkıp meydanlara ‘Cumhurbaşkanlığıma mahzur oluyorlar’ diyecek
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 canlı yayınında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

CHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçen Ağrı Belediye Lideri Savcı Sayan’ın “CHP’de namazı A4 kağıtları üstünde kılıyordum” kelamlarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Siyasette kulvar değiştirebilirsiniz, bunu bir noktaya kadar anlayışla karşılayabilirim lakin palavra söylemek, gerçekleri saptırmak asla hakikat değildir. Doğruları söylemek lazım. Seccademiz var, oturur namazını kılarsın kimse bir şey demez ki” sözlerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü devir adaylığına konusunda “Anayasa Mahkemesi’nin sonucunı en alttaki mahkeme uygulamıyor. bu biçimde bir tablo içerisinde Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı mı olacak, tekrar olmayacak mı temelindeki bu tartışmalar entelektüel seviyede yapılabilir, hukuk seviyesinde yapılabilir lakin bugün Türkiye’nin yaşadığı siyaset yerinde bu tartışmalar yalnızca Erdoğan’a yarar” tabirlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söylemiş oldu:

* Erdoğan bir daha çıkıp meydanlara diyecek ki, ‘Bak cumhurbaşkanı olacağım bir daha karşıma 367 garabeti çıkardılar, cumhurbaşkanlığıma pürüz oluyorlar’ diyecek. Adım üzere biliyorum. Bu tartışmayı biraz da onun için yapıyor. O niçinle dedim, ‘kardeşim getir sandığı seçimi yapalım’. Niçin korkuyorsun?

* İstanbul seçimlerinde bir zarfın içine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Yüksek Seçim Konseyi ne dedi? 4 oy pusulasından birisi hakikat değil, öbür 3’ü doğrudur. Öteki 3’ünün niye hakikat olmadığına karar vermiyorsun? Bir adam sahtekarlık yapıp zarfa koyduysa tamamını iptal edersin. Etmediler, neden? Erdoğan’dan talimat aldıkları için.

‘Erdoğan’ı siyaseten yenmemiz lazım’

* Türkiye’de hukuk yok, Türkiye’de hukuk askıya alınmış vaziyette. Türkiye’de anayasa var, şeklen var lakin uygulanabilir bir anayasa maalesef yok. Biz niçin diyoruz ki, ‘cumhuriyetin ikinci yüz yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız’. Zira demokrasi olmadığı için. Bunu dillendiriyoruz.

* Erdoğan bunun ardına sığınarak, kendisine mağduriyet yaratmaya çalışıyor. Bizden de bir sürü arkadaş, ‘vay efendim Erdoğan iki devir oldu, tekrar olmayacak. Anayasaya karşıt falan filan’ Ben de biliyorum.

* Lakin ortada anayasayı uygulayacak kim? Nereye başvuracaksın? Siz Anayasa Mahkemesi’ni askıya almışsınız, anayasayı askıya almışsınız, anayasanın emredici kararlarını uygulamıyorsunuz, AİHM kararlarını uygulamıyorsunuz.

* Yeri geldiğinde ‘AİHM kararlarına uymuyorum, hürmet da duymuyorum’ diye açıklama yapıyor. Artık bu biçimde bir kişiyi siyaseten yenmemiz lazım. Sandığı koyacağız, milletin takdirine sunacağız.