Kılıçdaroğlu: Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu: Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim
Yılbaşında elektriğe yapılan artırımın geri alınması için ferdi aksiyon yaparak 2.5 aydır faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu, meskeninin elektriğinin kesilmesine ait FOX TV’de açıklamalarda bulundu.

Bu aksiyonu elektriği kesilen dört milyon aileye dikkat çekmek için yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Elektrik insan hakkıdır. Bu niçinle bu hareketi gerçekleştirdim. Ben onların kaygısına derman olmak için, meselelerini geniş kitlelere duyurmak için, iktisat siyasetinin hangi felaketleri getirdiğini topluma anlatmak için yaptım. Bunun koltuklarında rahat oturan beşli çetenin ve Saray sosyetesinin bunu bilmesini istedim diye konuştu.

‘AK Parti’ye yakın birtakım arkadaşlar ‘Elektrik faturanızı ödeyelim’ diyerek ucuz kahramanlık yapıyorlar’

“AK Parti’ye yakın birtakım arkadaşlar ‘Biz sizin elektrik faturanızı ödeyelim’ diyerek ucuz kahramanlık yapıyorlar”
diyen Kılıçdaroğlu, “Hala ne yaptığımı, neden yaptığımı kavrayamamışlar. Elektrik faturası söylemiş olduğiniz benim için düşük bir sayı lakin bu faturayı ödeyemeyen milyonlar var, bundan haberleri yok. Saray’ın aktrolleri aile takviyeleri sigortasını getirmezler, o kelamı veriyorum biz getirdiğimiz vakit hiç bir aile karanlıkta kalmayacak” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, komşularının kendilerine takviye olmak için lambalarını söndürdüklerini lakin açmalarını rica ettiklerini belirterek, Komşularımız bir tüple aydınlatma araçları getirmişlerdi. Karanlık olağan, ancak konutu biraz aydınlattık. Bütün komşularıma yürekten teşekkür ederim. Bu ferdi bir aksiyon, kitlesel bir hareket değil. Direniş aslında” dedi.

‘fevkalade artırımlar yapıldı’

CHP önderi, şu sözleri kullandı:

“İzlenen siyaset, yani neoliberal siyaset devletin yoksullaşması lakin bir avuç insanın zenginleşmesi… Muhakkak bir küme olağanüstü zenginleşiyor. Elektrik dağıtım şirketlerini gdolayıp bir kümeye verdiler. ötürüsıyla veriyorsunuz olağanüstü karlar kazanıyorlar. Vatandaş ödeye ödeye bir hal oldu ancak buna karşın bunlar vazifelerini yapmıyorlar. Beşli çetenin elde ettiği milyarları yurtdışına götürdüğünü, nerelerde tuttuklarını da biliyorum. Oligarkların kazandığı bir Türkiye değil, halkın kazandığı Türkiye hedefliyorum. Bunu yapacağız. 4 milyon abonenin elektriği kesik. olağanüstü artırımlar yapıldı. 2021’in sayılarına göre. 2022’nin sayılarına göre büyük bir facia var demektir, bu sayıları açıklamıyorlar. Devlet söylemiş olduğiniz vatandaşın hakkını hukukunu korur. Bunu yapacak olan Saray’dır. Sabırla bekleyin… Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.”

‘Umutsuz değilim, Türkiye’yi hoş günler bekliyor’

CHP, DÜZGÜN Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin 24 Nisan’da gerçekleştireceği görüşmeye ait de konuşan Kılıçdaroğlu, “6 önder bir ortaya geleceğiz. olağan olarak ki Türkiye’nin meselelerini konuşacağız. Bu görüşmede, seçim güvenliği konusunu masaya yatıracağız. Seçim güvenliğini nasıl sağlayacağımızı konuşacağız. Seçim yasasını konuşacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sistemiyle ilgili konuşulacak. 24’ünde yine bir ortaya geleceğiz, ekonomiyi, dış politikayı konuşacağız. 6 başkan geziyorlar, oturup konuşuyoruz. Umutsuz değilim, Türkiye’yi hoş günler bekliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu kelamlarını, “Son kelamım şu, az kaldı. Sabredin. Sandık sonunda gelecek, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Periyot değişim periyodu, periyot bahar dönemi” diye sonlandırdı.