Kılıçdaroğlu: Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasak sonucunı asla tanımıyoruz

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu: Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasak sonucunı asla tanımıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Küme Toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu biçimde:

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borcunun yüzde 67’si döviz ve altın. Her kur arttığında hem borcun hem faizin artıyor.
Hazine durduk yere 272 milyar lira yük altına girdi.
Aynur Doğan, dünya çapında bir sanatçı. Rengarenk bir Türkiye’de yaşayacağız. Herkes türküsünü müziğini özgürce söyleyecek. Bir müzikten türküden korkan olur mu?
Canan bayanı mahkum ettiler, siyasi yasak getirdiler. Farklı düşündü diye mahpusa atmakla bir ülkeye demokrasi gelmez. Canan Hanım’ın mahpusa atılmasını isteyenler seçilmiş yargıçlar. Onlar unutmasın, bu ülkeye özgürlüğü size karşın getireceğiz.
Eskişehir’de K-pop kümesine yasak getirdiler. Niçin yasak kardeşim?
Canan Kaftancıoğlu İstanbul Vilayet Liderimizdir, nokta. Vilayet liderimizin siyasi yasak sonucunı asla tanımıyoruz.
Hafta sonu bir ziyaret gerçekleştirdim. Ne yapıyor bu kurum? Kar emelli bu şirket. Kurucusu Erdoğan’ın eski bir danışmanı, eski bir tuğgeneral. Şirket ne iş yapıyor? Resmi sitesindeki tabirler; suikast, bomba imalatı, ruhsal harp imalatı. Bunun cumhurbaşkanlığı danışmanında ne işi var? Bu SADAT’ın emeli nedir bilmek istiyoruz dedik. Bu yapı ideolojik bir zırh tanımlamış kendisine. Bir devlet kuracak, o devletin ortasında Türkiye olacak. Asrika’da başşehir İstanbul olacak, resmi lisanı Arapça olacak. Bahçeli ne diyor bunlara? Ben o kapıya niye gidiyorum neyin çabasını veriyorum? Yolunu kaybeden bir MHP var. Erdoğan’a soruyorum. Bu SADAT’çılar sana neyin danışmanlığını verdi? Sen bunları ne için ve nerede kullandın?
Neymiş ben havalimanının park yapılmasını istemişim. Atatürk Havalimanı’nda yapılan, vatana ihanettir. Bu iş talimat aldım diyeceğiniz bir iş değildir. o Pistleri kıran makinenin müteahhidi duysun, sana özel ilgi göstereceğiz. O makinelerini çekeceksin, geliyoruz.