Kılıçdaroğlu bu defa İstanbul’da elektriksiz aileyi ziyaret etti

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu bu defa İstanbul’da elektriksiz aileyi ziyaret etti
CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Okmeydanı’nda, maddi imkansızlıklar niçiniyle elektrik borcunu ödeyemeyen ve 10 gün evvel elektrikleri kesilen Trabzon Akçaabatlı 3 çocuklu Gökay ve Ayşe Taflan çiftini bu akşam konutlarında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyarete eşlik eden CHP Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Lideri Muammer Keskin ile bir arada Taflan ailesinin konutunda çay içip, sohbet etti.

Taflan: Beni üzen insanlara kimi şeyleri anlatamamak

Kılıçdaroğlu’nun “Ne kadar müddettir elektrikler kesik” sorusuna Gökay Taflan, “Bizim icralık boyutuna geldi artık; onların önüne geçemiyorum, bu acı bir gerçek. Onların tamamının önüne geçemiyorum. Anlatamıyorum, onların hukukçuları ile aslına bakarsan uğraş edemiyorum. Sıkıntımızı anlatamıyoruz, kendimizi tabir edemiyoruz. Beni üzen en büyük nokta bu. Elektriğinden fazla, bakın bir biçim yaşıyoruz lakin beni üzen insanlara kimi şeyleri anlatamamak. Devletin kendi kurumlarında halka yardımcı olması gereken konularda, halkı karşısına alması beni daha epey üzüyor” diye cevapladı.

Kılıçdaroğlu, “Aslında, sorun sizde değil; sorun ülkeyi bu hale getirenlerde. Biz isteriz ki, her konutta huzur olsun, her meskende rahatlık olsun; çocuklar gülsünler, eğlensinler, hoş güzel okullara gitsinler” dedi. Taflan ise, “Başkanım ben epeyce onur duydum, onur duydum. Hislerimi söz edemiyorum, bize epey büyük bir erdem verdiniz. Bu tanımı imkânsız bir şey. Biz naçizane kendimizce bir şeyler yapalım size” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bizim nazaranvimiz sizin sözcünüz olmak. Vatandaşın kederini dillendirmek” diyerek sohbete devam etti.

‘Avrupalılara sordum, ‘hayır’ dediler’

Taflan’ın ‘siz nasılsınız liderim, yeterli misiniz’ sorusuna Kılıçdaroğlu şu biçimde dedi:

“Ben koşturuyorum. Samimi söylüyorum; kimileri sizleri kimsesiz sanıyor, siz kimsesiz değilsiniz aslında. Sizin sözcünüz olmamız lazım, yoksa biz siyaseti niçin yapıyoruz? Siyaseti yapıyoruz ki her insanın işi aşı olsun; siyaseti yapıyoruz, çocuklar daha âlâ bir eğitim alsınlar. Bir ailenin elektriksiz bırakılması gerçek bir şey değildir. Hele çocuklu bir ailenin elektriksiz olması hakikat bir şey değildir. Yaklaşık, 4 milyon abone… Resmi sayılara bakılırsa 3 milyon 447 bin abonenin elektriği kesildi geçen sene. Her meskende üç kişi olsa 10-12 milyon ediyor. Bu insanlık hakkı. Avrupalılar aradılar bizde elektrik kesilince. Avrupa’da nasıl oluyor diye sordum; sizde de elektrikler ödemediğinde kesiliyor mu diye. Hayır dediler. Bir, kış aylarında kimsenin elektriği kesilmez; iki, şayet kişi elektriğini ödeyemiyorsa ona elektrik çeki veriyor devlet… Diyor ki, senin gelirin düşük ötürüsıyla sen bu elektriği bu çek ile ödeyeceksin. Üç, durumu âlâ ancak elektrik parasını ödemiyorsa voltajını düşürüyorlar; televizyon seyredemiyor fakat elektrik var yarı yarıya. İnsan hakkı bu. İnsan hakkını insanın elinden alamazsınız.”