Kılıçdaroğlu: Ahdim var, bu ülkeyi barıştıracağız

Adanali

Active member
Kılıçdaroğlu: Ahdim var, bu ülkeyi barıştıracağız
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Helalleşme Buluşması’ kapsamında büyük kısmı ‘28 Şubat mağduru’ epeyce sayıda şahısla bir ortaya geldi.

Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen buluşmaya CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu’da katıldı. Toplantının birinci kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Basına açık kısmında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir müddetdir medyaya haber vermeden epeyce sayıda ziyaret yaptıklarını lisana getirdi

‘Barışmış bir millet, benim en büyük muvaffakiyetim olacak inşallah’

Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz zenginleşemiyor. Ülkemizin çocukları ailelerini terk edip, geleceğini dışarıda arıyor. Son 10 yılda ülkeyi 700 bine yakın insan terk etti. En parlak beyinlerimiz, geleceğimiz, evlatlarımız neden geleceklerini dışarıda arasınlar? Helalleşme çıkışı yaparken söylemiştim. Bize yalnızca iktidar olmak yetmiyor. Bu yaşımdan daha sonra neyleyim ben sarayları, uçakları… Mütevazı ömrüm bana çok çok yetiyor. Aslında Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet, benim en büyük muvaffakiyetim olacak inşallah” diye konuştu.

‘İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz elbet’

Kılıçdaroğlu, “Onların karşısına bir 28 Şubat mağduru olarak oturdum. Ben de fişlendim ve mahkemede hakkımı aradım. 28 Şubat mağdurları ile de barışacağız; 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz olağan olarak. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkûmlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. ‘Bir solcu – bir ülkücü’ diyerek katlettikleri gençlerimizin aileleri ile de helalleşeceğiz. Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, zira yaralar hala açık. Açık yaralar hepimizi yoksul kılıyor. Bu ülkede yaşananlarla yüzleşmek; ‘barışabilmek, yolumuza devam edebilmek’ demektir. Ahdim var, bu ülkeyi barıştıracağım. İnşallah bu ahdim, benim mirasım olacak. daha sonra keyifle ülkemin barışına, gelişmenine bakacağım. Uzatılan bu eli geri çevirmediğiniz ve kalbinizi açtığınız için hepinize, milletimizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.