Kendinize iyi bakın, korumacılar yıllardır kale sahiplerine baskı yapıyor. Şimdi kubbe kulesi düştü

Bakec

Member
Ne zaman düşeceği merak konusuydu, tüm bina yerle bir oldu. Vrovice belediye başkanı Pavlna Adamov (SNK Vrovice), üzgünüz ama bununla ilgili hiçbir şey yapamayız, bu özel mülk, dedi ve bir süre önce sahibiyle anıtın durumu hakkında en son konuştuğunu ekledi.

Yeni inşaat yaklaşık üç hafta önce tamamlandı. Yaklaşık beş yıl önce, o zamanki sahibinin pek çok hatıra eşyası vardı. Aynı zamanda çatıyı kaldırdı ve yüzlerce çatı çöktü. Seksen yıl sonra anıtın 2011 yılında orijinal yerine geri getirilmesi gerekti. Bunu yapmasına rağmen tamiri hiç bitirmedi, çatıyla bile uğraşmadı. Yerel halk, onun işçilere para vermediğini ve işten kaçtıklarını düşünüyor.

Vrovic malikanesi, ülkede nesli en çok tehlike altında olan anıtlar arasında yer alıyor. Ulusal Anıt Devleti'nin basın sözcüsü Vra Broov, mevcut inşaat teknik durumunun, binanın önceki sahibi tarafından başlatılan inşaat çalışmalarının uzun süredir devam etmemesinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Vrovice'deki konak 17. yüzyılın ilk yarısından kalmadır ve eski bir kalenin yerinde duruyordu. Birkaç gıdıklayıcı sahip buna güvendi.

[1945'tensonrabinaburadaapartmanlarinşaedenyerelulusalkomiteninmülkühalinegeldi

1980'lerin sonunda Almancası olmayan ücretsiz giriş seviyesi bir bina vardı. 1989'dan sonra mülk özel ellere geçti.

Uzun yıllar boyunca Miroslav Trejbal, Ohe nehri yakınındaki mülkün sahibiydi; bu mülk yalnızca mülkün tek katlı ana binasını değil aynı zamanda birkaç çiftlik binasını da içeriyor. Anıt meselesine oldukça yüzeysel yaklaştı ve anıtın taleplerini görmezden geldi.

Beyaz evlerin yeniden inşasına girişti, zeminlerini betonlaştırdı, oraya büyük bir havuz kazdırdı ve çatısını onardı. Çatı katındaki pencerelerden de anlaşılacağı gibi küçük bir oda almak istedim ancak kayıtlara göre böyle bir binada kesilecek ve tarihi görünümü bozacak hiçbir şey yok.

Mahkeme ayrıca kültür anıtı sahibi Trejbala'nın peşine düşerek onu ertelenmiş hapis cezasıyla cezalandırdı. Daha fazla beladan kaçınmasını söyledi. Trejbal bunu yapmadı, bunun yerine bunu oğlu Oskar Trejbal'a devretti.

Vrovice'deki evin bana şu anki bakıma muhtaç haliyle sunulduğu 2017 yılından beri sahibiyim. Geçtiğimiz yıl ilk olarak sahibimin saldırıya uğradığı ve lehime sonuçlanan dava nedeniyle, anlaşılır bir şekilde mülke hiçbir şekilde yatırım yapmadım. Mülkte güvenlik çalışması yapmasına izin verdim ve şu anda mülkün teknik durumunu ayrıntılı olarak öğreniyorum, böylece mülkle ilgili nasıl ilerleyeceğim konusunda nitelikli bir karar verebiliyorum. Oskar Trejbal, satıştan komple yenilemeye kadar birçok seçeneği değerlendirdiğimi söyledi.

Anılara göre barakanın statik tuzağına doğru uzun adımlar atmış ama aslında sadece duvarın çevresinde duruyordu, çatısı yıllar geçtikçe çökmüştü. Ana binadaki bazı odalarda kırık tonozları destekleyecek dul eşikler bulunmaktadır. Ancak yakın zamanda s kopulada gösterildiği gibi bu gerçekleşmez.

Anıtın yanı sıra inşaat departmanı da binanın durumuyla ilgilenecek. Editörler, Oskar Trejbal'in neden yasal olarak korunan anıta yeterince özen göstermediğini ve onun yıkımını durdurmak için adımlar attığını bilmek isteyeceklerdir.