İsrailli milletvekili Zoabi, Herzog’un Türkiye ziyaretini kıymetlendirdi: Olumlu adımların birincisi

Adanali

Active member
İsrailli milletvekili Zoabi, Herzog’un Türkiye ziyaretini kıymetlendirdi: Olumlu adımların birincisi
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun mesken sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün de devam ediyor.

Antalya Diplomasi Forumu’na katılan İsrail Parlamentosu (Knesset) Lider Yardımcısı ve Meretz Milletvekili Ghaida Rinawie Zoabi, Türkiye ve İsrail içindeki olağanlaşma sürecine dikkat çekti. “Türkiye ve İsrail içindeki münasebetlerdeki olumlu değişime fazlaca olumlu bakıyorum” diyen Zoabi, “İsrailliler bu mevzuda epey heyecanlı, Türkiye’yi ve Türk halkını epeyce seviyorlar. Bilhassa turizm, ticaret ve ekonomik alanda işbirliği ve paydaşlık manasında birkaç yıl öncesindeki alakaları devam ettirmeyi nitekim dilek ediyoruz” tabirlerini kullandı.

Türkiye ve İsrail’in Doğu Akdeniz’de işbirliği yapabileceğini de söyleyen Zoabi, “Cumhurbaşkanımız Yitzak Hertzog’un Türkiye ziyareti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin yakın gelecekte epeyce olumlu görüşmelerin ve adımların birincisi olduğunu düşünüyorum. Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun İsrail ziyaretinin de sevindirici bir adım olacağını düşünüyorum” dedi.