İnsanlar rahatladı, yel değirmeni inşaatını geri çevirdiler. Belediye başkanı “Sadece iki yıllığına” diyor

Bakec

Member
Referandum sonucunun iptal edilmesinin hemen ardından belediye başkanının ilk olarak en büyük yerel işveren olan basındaki yalancılara saldırmasına şaşırdım. Belediye başkanı vatandaşlarının referandumu geçmeyi başardıkları için gurur duymak yerine yalanlara saldırmaya başladı. Bu benim için gerçekten tuhaf. Böyle bir şeyin bir kamu görevlisi tarafından yapılması bana ve referandumun öncülerinden biri olan Kateina Dbal'a şaşırtıcı geliyor.

Dbal, normalde iç parkın inşasını destekleyen köyün belediye başkanı Rostislav Lari'nin geçen Cumartesi, yani referandumdan hemen sonra yayınladığı basın açıklamasına dikkat çekiyor.

Pe se vn: Bu işbirliği ihtimalinin olması üzücü (iç enerji santrallerindeki yatırımcılarla, editörün notu) son zamanlarda şehri kasırgalardan, iç ölümlerden, gürültüden, toplu katliamlardan ve diğer felaketlerden koruyan insanlarla güçlerini birleştiren Lzn Adamları gibi kendilerini göstermediler. Lage beldesindeki Men-lzn köyü her zaman kendi yollarından çekilerek köylerindeki lzn'i destekledi. Şu ana kadar Lage misafirlerinden cumhuriyetteki Lage şehirleri arasında konaklama ücreti, yani konaklamanın gün ve gecesi başına yedi kron toplayan bir Lage belediyesiyiz. Ülkenin diğer Lage şehirlerinde misafirler 40 ve 50 kron ödüyor. Bu şekilde, müşterilerimizin yararına ve bize daha ucuz hizmetler sağlayacak olan Dışişleri Bakanlığı'nın yararına yılda 2,5 milyon krona gönüllü olarak hazırlanıyoruz.

Bu nedenle yerel yetkililer artık Menm-lznice'ye vergi getirilebileceğinden endişe ediyor. Belediye başkanının bu açıklaması sosyal medyada da öfkeli tepkilere neden oldu. Kullanıcı Alena Sargsyan pe: Kibir, kibir ve kibir… İstediğiniz bu mu?

Roman Wellosi şunu ekliyor: En büyük pazarlardan birine ve eşsiz bir deniz güzelliğine sahip olan, ancak kendi topraklarında büyüyemeyen bir köy, uykulu ve geri kalmış bir köydür. Kendine yalan söylemek yerine onlara karşı çıkıyor. Bu iğrenç!

Lzn Men yönetim kurulu başkanı ve editörü Frantiek Och, açıklamasını sosyal medyada yayınladı.

Hiçbir zaman, hiç kimse ve hiçbir yerde bilgi edinmek, kendi bakış açımı oluşturmak, seçimlere ve referanduma katılmak dışında bir şeye başvurmadım. Dolayısıyla referandumun sonucu ile Lzn Men şirketi arasında bir bağlantı görmüyorum.

Köyün muhtarı olan belediye başkanı Lari (bez.) ise referandumdan birkaç gün sonra, hatta belki de mahalle sakinlerinin tepkisinden sonra onu öldürdü. Erkek misafirler için ücret değişikliğini şimdilik düşünmüyorum. Bugün köy meclisi toplandı ve yalanlarla ilgili hiçbir şeyi değiştirmiyoruz. iDNES.cz'den Lari, ertesi gün hiçbir duygunun ortaya çıkmadığını söyledi.

Referandumda Vtrnka'nın muhalifleri ezici bir çoğunlukla galip geldi, ancak onların durumdan çıkış günleri çok kısa sürdü. Referandum sonrası köydeki halk birbirine kızıyor ve rahatlıyor. Belediye başkanının referandumun yalnızca iki yıl geçerli olduğu iddiasıyla umutları sarsıldı. Pek çok insan beni aradı ve 2026'da burada ev inşa etmek için çok para harcamak zorunda kalacakları söylendi. Belediye başkanının konuşmasının ikinci paragrafına işaret eden Dbal, belediye başkanının vatandaşları mı yoksa yatırımcıları mı temsil ettiğini düşünmesi gerektiğini savunuyor.

Belediye en az 2 yıl süreyle VTE'deki yatırımcılarla işbirliği yapamayacak. Örneğin bir tür topluluk enerji şirketinin kurulması durumunda, güçlü ve güçlü bir enerji oyunuyla işbirliği olanağını kaybedeceğiz, bu konuda şeffaf olacağız.

Laria'ya göre, yakınlarda üzümlerin büyüyeceği gerçeği sayesinde iki yıl içinde sakinlerin tutumunun farklı olması mümkün. Bizden çok kısa bir mesafede olan Central Jarpic'in kadastrosunda olacaklar. Nai oban, bir sonraki köyden tecrübe kazan. Nasıl çalıştığını öğreneceğim. Uygulamada görün. Belediye başkanı referandumun hemen ardından iDNES.cz'ye, onları burada tutacağız, yanlarında olacağız, dedi.