İnsanlar evsizler merkezini dilekçeyle reddetti, belediye binlerce imzayı tanımadı

Bakec

Member
Şaşırdık. Belediye başkanı dilekçeyi kontrol ettiklerini ve 4.248 imzadan ikisinin üzerinin çizildiğini bildirdi, bu da beni kişisel olarak kızdırdı ve gücendirdi. Ben de temsilciye, burada kimsenin imzalarımızı silip süpürecek kadar dibe battığımızı düşünmemesini umduğumu söyledim. Birçok kişinin imza atarken tam adresini vermediğini biliyorum. Ben şahsen beşinci duvarın üzerinde durdum ve insanlarla iletişim kurdum ve bu nedenle bu insanlardan hangi amaçla bunu imzalamalarının istendiğini artık biliyorum. Petina'nın komitesinden Tereza Howard Drexler, burada böyle bir merkezin inşa edilmesi konusunda büyük bir kırgınlık olduğunu gördüm, dedi.

Teplice Belediye Başkanı Jiho Tbla'ya (ANO) göre, dilekçedeki imzaların yaklaşık yarısı diğer belediye ve şehirlerin vatandaşlarına aitti, bazen Teplice adresi veriliyordu ancak kişi kayıtlarda bulunamıyordu ya da veriler başka şehirlere aitti. tamamen kullanılamaz.

Yanlış da olsa dilekçeyi dikkate alan belediye meclisi, belediye meclisinin en geç ağustos ayı sonuna kadar Riegrova Caddesi'nde yürüyen insanlarla buluşacak bir çalışma grubu kurması gerektiğine karar verdi. Belediye başkanına göre, sadece evsizlere yönelik hizmetleri değil aynı zamanda çocuklu ailelere yönelik sosyal olarak aktifleştirilmiş hizmetleri ve profesyonel sosyal danışmanlığı da içerecek olan planlanan sosyal hizmetler merkezi projesi bu çalışma grubu etrafında yeniden tartışılacak.

Tek sonuç bu ama bu bile bizim için en azından şehri görebilmemiz için bir adım. Şu ana kadar havayla konuştuğumuzu sanıyorduk. Konsey üyelerinden Tereza Howard Drexler, bu sonucun bizim için küçük ve parlak bir an olduğunu, burada bir şeylerin değiştirilebileceğini söyledi.

Vatandaşlarla yapılan bu görüşmenin ardından belediyenin projeyi değiştirip değiştiremeyeceği sorusuna belediye başkanı, “Daha sonra ikinci toplantıda planlanan projenin ilgili konuları da dahil olmak üzere bireysel yönlerini ayrıntılı olarak tartışacağız.”

Dilekçe sahipleri, Teplice'de evsizliğe yol açacak projeye karşı olmadıklarını ancak mevcut projeye ve lokasyonuna karşı olduklarını vurguluyor. Teplice'e çalışacak ve yardımcı olacak düşük eşikli bir merkez istiyoruz. Ancak bizce bu şekilde icat edilen projenin bu lokasyonda yürümesi mümkün değil. Howard Drexler, birisinin yerel sakinlerin ve yerel iş adamlarının güvenliğini dikkate almasını istiyoruz, dolayısıyla bu konuyla o ilgilenecektir, diye ekledi.

Teplice belediye binası, 2022'den itibaren Trnovany'deki Riegrov Caddesi'ndeki mnrna'nın sosyal hizmetler alanındaki eski binasını inşa etmeye başlayacak. Proje, yatırımı yaklaşık 30 milyon kron, ancak koalisyon içinde bile anlaşmazlıklar var.

Temsilcilik ofisi Norveç toplantısında ölümü onaylasa da Belediye Başkan Yardımcısı Hynek Hanza (ODS) bunu desteklemeyi reddetti. Pek çok bölge sakini projeye olumsuz bakıyor. Endişeleri suçun artmasıyla ilgili.