İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerine dair konuştu: Bana bunu yapmayacaktınız

Adanali

Active member
İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerine dair konuştu: Bana bunu yapmayacaktınız
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın’ın Youtube kanalında ‘İşte O Çocuk’ programının konuğu oldu. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirilen sohbette İmamoğlu, çocukluğu, gençliği ve mesleği üzerine konuştu.

Sözcü’nün haberine bakılırsa Sunay Akın, İmamoğlu’nun ömrünü şu biçimde özetledi:

“Kurtuluş Savaşı sırasında topçu birliğinde vazife yapan dede Mevlüt Beyefendi, yıllar daha sonra büyük torununu kucağına alarak ona anılarını anlatır. Birkaç jenerasyonun bir ortada yaşadığı geniş bir ailede büyüyen çocuğun çocukluğu tütün tarlalarında çalışarak, gençliği futbol oynayarak geçer. Yetişkinliğinde İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde adeta küçük bir kent yaratan o çocuk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri seçilir. İşte o çocuk, Ekrem İmamoğlu.”

‘Benden yana düşünmeyenlerin bile sesi oldum’

İptal edilen İstanbul seçimlerine ait konuşan İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

O periyotta milyonlarca insanın sesi olduğunu düşünüyorum. Burada taraf olanları söylemiyorum. Benden yana düşünmeyenlerin bile aslında sesi oldum. Zira adaleti savundum. Ülkenin güzelliğini savundum.

Seçim iptal olursa ne olur diyen arkadaşlara ‘Fark atarız. Lakin ben bunu ülkeme yakıştıramıyorum. Olmamalı’ dedim. İptal ettiklerinde Sultanbeyli’de bir iftar sofrasındaydım. Otomobile bindiğimde Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende. 1 saati aşan bir vakit dilimiyle Beylikdüzü’nde Hayat Vadisi’ne gidip millete hislerimi aktardım.
Bence toplum ismine da hem birinci seçimdeki ‘hak yemem ve hakkımı yedirtmem’ mesajım, hem o 6 Mayıs’taki topluma her şeyin fazlaca hoş olacağını söz eden konuşmam epeyce kıymetli iki andı diye düşünüyorum. Hem milyonlarca İstanbullunun birebir vakitte Türkiye’deki milyonlarca vatandaşın sesi olduğumu düşünüyorum.

Çocukluğunu da anlatan İmamoğlu, hiç hengame etmediğini belirterek, “Hiç kimseye tokat atmadım. beraberinde yemedim. Arbedenin ortasında oldum ancak ya ayıran, ya uzlaştırandım. Mahallede bir ortaya getiren, uydurma lig kuran, tertip yapan bir tanesiydim” diye konuştu.