İçişleri Bakanı Soylu: Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılının altyapısını yaptı

Adanali

Active member
İçişleri Bakanı Soylu: Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılının altyapısını yaptı
Bakan Soylu, Bayburt’ta olmaktan onur duyduğunu lisana getirerek, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Dünyadaki bir kadro ülkeler ona çelme takmak istese de dönüyorlar, dolaşıyorlar ayağına geliyorlar ve dünyada bir yerde sorun var ise bunu ‘Tayyip Erdoğan, Türkiye çözsün’ diyorlar.” ifadesini kullanan Soylu, “Sadece Türkiye’nin başkanı değil, dünyanın da umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburtlu hemşehrilerimize selamları var, sevgileri var, muhabbetleri var.” diye konuştu.

Soylu, terörle her alanda uğraş eden kahramanların kumandanı Genelkurmay Lideri Yaşar Güler’in de selamları ve muhabbetlerini hemşehrilerine iletti.

Dünyanın farklı bir devirden geçtiğinin altını çizen Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

“Tam 2,5 yıldır korona denilen bir illetle dünya karşı karşıya. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Yemen’de ve etrafımızdaki neredeyse bütün coğrafyada koronadan bağımsız vekalet savaşları dediğimiz, bilhassa Müslümanların bulunduğu coğrafyada bir karmaşıklığı oluşturabilmek için Batı dünyası elinden geleni ortaya koyuyor. Bitti mi? Hayır. Çin bir taraftan üretim bantlarını, üretim meşakkatine döndürüyor. Öbür taraftan Karadeniz’in çabucak üstünde Rusya ile Ukrayna içinde tahminen de ‘geliyorum’ diye bağıran ve bütün dünyayı besin krizi başta olmak üzere birfazlaca süreçle etkileyen bir savaşın olduğuna şahit oluyoruz. Bunları daima birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan bu kahırların içerisinde ‘Türkiye’yi sanki ekonomik taarruzlarla diz çökertebilir miyiz, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurabilir miyiz?’ diye plan, program ve oyun kurmaya çalışanlar var.”

Soylu, PKK’nın, Amerika ve Avrupa tarafınca tahminen de en epeyce bu vakitte desteklendiğini, son 3 yılda Amerika senatosunun PKK’ya 2 milyar dolar resmi yardım yaptığını aktardı.

‘Onlar zannettiler ki milletimiz bu işi anlamıyor’

Milletin her şeyden haberi olduğuna dikkati çeken Bakan Soylu, şu biçimde devam etti:

“Zannediyorlar ki paralarıyla, oyunları ve tuzaklarıyla, PKK’lı teröristlerle bir ortaya gelerek bize diz çökertecekler. Onlar hangi adımı atarlarsa atsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar… Bir taraftan Seyahat olaylarını yaptılar bizi diz çökertemediler. Bir taraftan 17-25 Aralık FETÖ darbesini yaptılar bizi diz çökertemediler. Onlar zannettiler ki milletimiz bu işi anlamıyor, onlar zannettiler ki Bayburtlu hemşehrilerim bu işleri takip etmiyor. Ben bir şey biliyorum, şurada Bayburt’ta bir kahveye oturayım, şayet Amerikan Liderine fesini aykırı giydirmezse benim hemşehrilerim diğer bir şey bilmiyorum. Dünyayı da takip ediyor, Türkiye’yi de takip ediyor, dünyada neler olduğunu biliyor ve bize hangi oyunların kurulduğunu biliyor.”

Soylu, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de varlığını ortaya koyan, kimi yerde huzuru, kimi yerde de barışı temin eden bir Türkiye olduğunu belirtti.

‘Bu meşakkatleri Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer?’

Dünyada yaşanan külfetlerin kimilerinin Türkiye’ye de intikal ettiğine değinen Soylu, şunları kaydetti:

“Şu tercihi şüphesiz ki bu büyük milletimiz yapacaktır. Bu kahırları Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer? Bu kahırları bugün, dünyanın karşısında mum üzere durduğu Tayyip Erdoğan mı çözer? Bugüne kadar reise itimat ettiniz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımıza itimat ettiniz. Kıymetlerimize hakaret edenlere karşı milletinin yanında olan değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiniz ve itimat ettiniz. hiçbir vakit kendi geleceği için makam için koltuk için ne eğildi, ne de büküldü. Yalnızca bu dünyanın, ülkemizin büyümesinin ve zenginleşmesinin değil, ben yaşıyorum ve görüyorum ki öteki dünyanın da hesabını yapan, bu milletin bütün bedellerine sahip çıkmaya çalışan, her türlü oyunu ve tuzağı yalnızca milletin iradesiyle ve sizinle birlikte bozmaya çalışan Cumhurbaşkanımız var.”

Soylu, Almanya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Çin’e kadar dünyada büyük geçinen ülkelerde büyük karmaşıklıkların olduğunu vurgulayarak, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Alışmışlardı bedavacılığa. Sorunlarını, sıkıntılarını Müslüman ülkelerin üzerine yık, Türkiye’nin üzerine yık, Türkiye ile birlikte uğraş, kendi ülkelerinin insanlarını rahat ettirmek için buralarda karmaşıklık oluştur. Onların fotoğraflarda foyaları ortaya çıktı. Afganistan’dan kalkan uçağın fotoğrafını daima birlikte gördük. O denli bir kaçtılar ki dünyada Amerika’nın rezilliğini kendilerinden daha sonra gelecek jenerasyonlara bırakmak zorunda kaldılar. her insanın bir hesabı var. Yaptığın zulümlerin hesabını Allah bilir ve sana gösterir. Onun için içerisinde bulunduğumuz zorluklar ve problemler var. Bize itimat edin ve inancın. Etrafımızdaki coğrafyada kahırlar var, bize itimat edin ve inancın.”

‘Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak’

Pülümür’ün yanı sıra öteki bölgelerde gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinen Bakan Soylu, “Tendürek Dağı tertemiz. Mersin’den Adıyaman’a kadar Amanoslar tertemiz. bir daha Kars’ta Çemçe Madur tertemiz. 2023, 29 Ekim’de bir evladınız ve kardeşiniz olarak söylüyorum, Allah nasip ederse merhum dedem o denli söylerdi, sağsak ta yaşarsak, Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak. Doğu ve Güney Doğu’da bu ülkenin vatandaşları sokağa çıkmaya korkarlardı. Çocuklarını okula göndermeye korkarlardı. İş yerlerine gelirler onlardan haraç alırlardı. Haraç alanları da tepeledik, çocukları korkutanları da tepeledik. Huzuru, itimadı, kalkınmayı ve herkese hürriyetini ve özgürlüğünü getirdik. Sizin sayenizde ve sizle birlikte.” diye konuştu.

‘Biz ne Amerika’ya güveniyoruz, ne Avrupa’ya güveniyoruz’

Türkiye’nin yanı sıra etrafındaki coğrafyadan da sorumlu olduklarını tabir eden Soylu, bu coğrafya huzurlu şayet olmazsa, bura üzerinden Türkiye’yi karıştırmaya çalışacaklarını vurguladı.

Soylu, bu coğrafyaya huzuru bir daha Türkiye’nin getireceğine işaret ederek, “bir daha burada Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı, bir evladınız, bu ülkeye güvenen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Suriye’de de Şam’da da huzuru biz getireceğiz. Irak’ta, Bağdat’ta huzuru biz getireceğiz, etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru biz getireceğiz. Müslüman coğrafyanın üzerine biçilen bu fitne tohumlarını Allah’ın müsaadesiyle bu millet kaldıracak.” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan kendilerine güvenmelerini ve itimat etmelerini isteyen Soylu, şunları kaydetti:

“Eksiğimiz olabilir biz insanız. Eksikten mahrum Cenab-ı Allah’tır. Fakat bu millete ihanetimiz, bu millete yalanımız, bu millete dolanımız ve bu millete yanlış bir işimiz bugüne kadar olmadı, Allah nasip etmesin, bundan daha sonra da olmayacak. Biz ne Amerika’ya güveniyoruz, ne Avrupa’ya güveniyoruz. Benim önderim Recep Tayyip Erdoğan bir tek şey söylüyor, ‘Ben yalnızca milletin ve Allah’ın önünde eğilirim’ diyor.”

Bakan Soylu, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılının altyapısını yaptı. Geçmiş 100 yılında başımıza gelen felaketlerden dolayı oluşan açığını kapatmaya çalıştı. İki iş yaptı yani. Artık Cumhuriyetin birinci asrından daha sonra, 2023’den daha sonra hem Türkiye’yi tutamayacaklar, hem etrafımızdaki coğrafyayı tutamayacaklar, dünyaya medeniyetimizi nakşeden bir ülke olacağız.” diye konuştu.