İBB Lideri İmamoğlu: Yarın bir daha Saraçhane’de olacağız

Adanali

Active member
İBB Lideri İmamoğlu: Yarın bir daha Saraçhane’de olacağız
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Şurası (YSK) üyelerine hakaret ettiği nedeni öne sürülerek ‌2 yıl 7 ay 15 gün mahpusla cezalandırılmasına karar verildi.

sonucun akabinde İmamoğlu, YETERLİ Parti başkanı Meral Akşener, Saraçhane’de toplanan kalabalığa konuşma yaptı.

İmmaoğlu, “Yarın bir daha burada olacağız. Dertleşeceğiz. Başta CHP Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, değerli Düzgün Parti Genel Lideri Meral Akşener ve 6’lı masanın öteki siyasi parti önderleriyle birlikte olacağız. Demokrasi için çaba edeceğiz. Bu ülkenin adalete, merhamete, vicdana, umuda muhtaçlığı var. Umudunuz eksilmesin.” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasıdan satırbaşları şöyleki:

“Saraçhane’nin bedelli konut sahipleri, çocuklar, gençler, hanımefendiler, beyefendiler…

Sevgili yurttaşlarım,

Bugün alınan karar işte bu hukuk dışı ve akıl dışı durumun sözüdür. Bu dava, Türkiye’de yargının içine düşürüldüğü durumun bir özetidir. Bu karar, Türkiye yargısı ismine utanç vesikasıdır. Bu karar, Türkiye’de adaletin kalmadığının ispatıdır. Bu karar, yargının muhalifleri cezalandırmaya dönük bir aygıta dönüştürüldüğünün en somut tabiridir. Bu karar, bu ülkeyi yönetenlerin ülkeye adalet ve demokrasi getirmek üzere gayelerinin olmadığının delilidir. Bu karardan daha sonra bu ülkede kim adalete güvenebilir? Bu karardan daha sonra bu ülkede kim mahkemelerden adalet bekleyebilir?

‘Devlet biziz, ülke bizimdir!’
diye düşünen bir avuç insan… Hukuku yok sayarak, ulusal iradeyle hengame ederek İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceğini kendi dar çıkarları etrafında şekillendirmeye çalışıyor… O bir avuç insan kendi menfaatleri için bu hoş ülkede bozuk bir nizam kurdular. Aldıkları her karar, attıkları her adım kendi çıkarları için. O yüzden bu büyük millet büyük bir fakirleşme ortasında. İşsizlik, hayat pahalılığı, mutfaktaki ateş…

Çocuklarımızın ümitsizliği, vatandaşımızın mutsuzluğunun sebebi bu bozuk nizamdır. Ülke ekonomik uçurumun eşiğinde… Çocuklarımızın gelecekten umudu kalmamış… Bu milletin gücünü ‘ahmakça’ davalarla harcıyorlar… Bizi bölmeye, ayrıştırmaya ve bir sefer daha hile ile kazanmaya çalışıyorlar… Bu bozuk düzenin sahipleri, artık dürüstçe, mertçe uğraş etmeyi bıraktılar… Kendi nizamlarını korumak için her türlü alavareye başvuruyorlar… Bu süreç 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı’nın İstanbul seçim sonuçlarını milletten gizlemesiyle başladı. Tarihimizde görülmemiş, utanç verici, yüz karası bir uygulamaydı.

Hukuka karşı, demokrasiye karşı hileydi. O gece hepimiz sandıklardan data akışını durduran o iradenin kime ilişkin olduğunu biliyoruz. Hepimiz o sonucun hangi saraydan çıktığını fazlaca uygun biliyoruz. O saray, adalet sarayı değildi. 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde şahsen taraf olan. Adaydan hayli aday üzere davranan o irade. İşte o irade bugünkü sonucun da ardındadır. Bu sefer da tıpkı saray tıpkı sonucu dikte ettiriyor.

Değerli dostlar;

‘Görüyoruz ki yargi nitekim bağimsiz değil. bu biçimdece yarginin işleyişine adalet unsurlarının değil, siyasetin hükümran olduğu bir defa daha ortaya çikmiştir. Siyasi rakiplerimiz, güç ve çikar odaklari, seçim sandiklarinda karşimizda duramayacaklarini, önümüzü kesemeyeceklerini uygundan düzgüne anlamiş olmalilar ki, bu biçimde bir yola başvurdular. Bu yol yanliş bir yoldur. Zira adalet gün gelecek, yargiyi siyasallaştiranlara da lazim olacaktir’

Bu cümleler gerçek cümleler. Bu yorumlar hakikat yorumlar. Ben de motamot bu biçimde düşünüyorum.

Diyeceksiniz ki ‘bu kelamlar senin değil mi esasen?’ Hayir bu cümleler, ceza aldığı gün devrin İBB lideri, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kelamları…

Görüyorsunuz değil mi? Nereden nereye? Millet millet diye çikanlar bugün “devlet benim”, “ben devletim” diyor Evet, bu kez da tıpkı saray millet iradesini gasp etmek için adım atıyor. Atsın lakin, sonuç alamayacak!

Çünkü sizler fazlaca düzgün biliyorsunuz… O irade bugün kuvvetliymüş üzere görünüyor lakin, asla kuvvetli değil. O irade bugün çaresiz, ne yapacağını şaşırmış. Gücü elinde tutabilmek için her düğmeye basıyor… Yanında hukuka inanan, vicdan sahibi tek bir kimse yok…

Yanında milletin birliğine, ülkenin dirliğine çalışan kimse yok. Biz, bu tıp adaletsizlikler karşısında susmayı ayıp kabul eden bir milletiz. Biz, küçük menfaat kümeleri için kurulmuş bozuk tertibin önünde eğilmeyiz.

Biz bu ülkede, yalnız kendimiz için değil, herkes için adalet isteriz. Biz bu ülkede, kuvvetli olanın değil, haklı olanın kelamı geçsin isteriz. İstanbul seçimlerini iptal ederek yaptığınız büyük adaletsizliğin hesabını millet sizden sandıkta sormuştu.

bir daha o denli olacak. Bu ulu millet hak yemeyecek lakin hakkını da yedirmeyecek. Bu ulu millet hak yemeyecek ancak hakkını da yedirmeyecek. Ey bozuk nizamın sahipleri, ne yaptığınızı biliyoruz… Tüm millet biliyor. Ama şunu düzgün bilin… Bizim insanımız; zorla zorbalıkla, hileyle dalavereyle kazananları değil, aklıyla, yüreğiyle, vicdanıyla uğraş edip, şerefiyle kazananları sever.

Bizim insanımız; erdemiyle kazananları da onuruyla kaybedenleri de sever. Az kaldı… Halkın gönlünde yerinizin olmadığını bakılırsaceksiniz. Az kaldı…. Sandık gelecek, milletin vicdanının sizin için verdiği karar, bir tokat üzere yüzünüze çarpılacak.

Az kaldı…
bozuk sisteminiz sizi kurtaramayacak! Hiç ümitlenmeyin. Gerginlik yaratıp kışkırtmak, sokağa dökmek hevesleriniz kursağınızda kalacak. Bu millet, güle oynaya, el ele, kardeşçe sandığa gidip, coşacak… Bu ülkeden esirgediğiniz adaleti ve demokrasiyi kendi elleriyle tesis edecek.

Dünyaya ilham kaynağı olacak! Birbirimizle sevgiyle bakacak, birbirimizle omuz omuza vereceğiz. Özgür, keyifli ve kalkınmış bir Türkiye’yi birlikte kuracağız. Milletimizle, 86 milyon vatandaşımızla bir olacağız, birlikte olacağız… Çocuklarımızın geleceği için daima birlikte daha fazlaca çalışacağız… Bu ülkenin demokratları, muhafazakarları, milliyetçileri. Sağ sol demeden bu ülkenin tüm muhalefet partileri. Lakin en başta da CHP ve Uygun Parti olmak üzere Altılı Masa’nın seçmenleri. Her renkten, her inanıştan, her kökenden namuslu ve vicdanlı beşerler olarak… Yani Türkiye ittifakı olarak…

Bu memleketin ateşe atılmasına müsaade vermeyeceğiz.

Hep birlikte, inançla yan yana geleceğiz. Bu ülkenin adalete muhtaçlığı var… Bu ülkenin merhamete gereksinimi var. Bu ülkenin umuda muhtaçlığı var… Umudunuz eksilmesin. Umudunuzu yüksek tutun. Çünkü biliyorum ki, ümitsizlik adaletin düşmanıdır. Umut, ileri gitmemize müsaade verir. kuvvetli insanların gerçekleri çarpıttığı analarda bile! Bize otur yerine dediklerinde, ayağa kalkmamızı sağlar. Ve sesini kes dediklerinde umut, dik durmamızı ve konuşmamızı sağlar. Ben ne hak yerim, ne de hakkımı yediririm. Bu çeşit oyunlar beni yolumdan çeviremez… Ne yılarım, ne de vaz geçerim… Yalnızca kendi çocuklarım için değil, bu milletin her bir ailesinin çocuğu için de… Adil, özgür ve demokrat bir Türkiye kurmak için…

Bu ülkenin her köyünde, her kasabasında, her kentinde. İnsanlarımız hak ettikleri bir hayata kavuşabilsin diye 7 – 24 çalışacağım. Ben bakılırsavimin başında, birebir güç ve heyecanla çalışmaya devam edeceğim. Benim açımdan değişen hiç bir şey yoktur. Mahkeme sonucunın ne istikamette katılaşacağı mevzusuyla da hiç ilgili değilim. Benim açımdan kesin olan şudur:

Bu bozuk düzenin verdirdiği mahkumiyet sonucu, benim vicdanımda, hem aklımda tıpkı vakitte aklımda yok hükmündedir! Siz de o denli hissedin ve o denli davranın. Bugün burada haksızlığa, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa sahip çıktığınız için. Her biriniz sağ olun, var olun…

İyi Parti Genel Lideri Meral Akşener’in konuşmasından satırbaşları şu biçimde:

İYİ Parti Genel Lideri Akşener de Saraçhane’de yıllar evvelce okuduğu bir şiir niçiniyle mahkum olan bir büyükşehir belediye lideri olduğunu ve o gün Saraçhane’den seslenip, “Bu müzik burada bitmez.” söylemiş olduğini söylemiş oldu.

O müziğin orada bitmediğini, bugün de bu müziğin burada bitmeyeceğini tabir eden Akşener, şunları kaydetti:

“Bugün iktidarda, yarından fazlaca korkan bir irade var. Beşerler korktuğu vakit ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için verilen bu sonucun gerisinde bir büyük dehşet var. Size, demokrasiye, millet iradesine duyulan endişe var. Onlar korkuyor lakin biz korkmuyoruz. ‘Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat’ diyoruz.”

“Bugün bu sonucu verenlerin siyah cübbelerini haksızlığa kılıf ettiğini” öne süren Akşener, “Verdikleri sonucun başında ne yazacak biliyor musunuz, ‘Türk milleti adına’ diyecekler. Siz Türk milletisiniz, ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. birebir vakitte o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki ‘Hadi bakalım, sizi gönderiyoruz.’ Ve diyeceksiniz ki ‘Korkunun ecele yararı yoktur.'” diye konuştu.

Akşener, İmamoğlu’na bir tiyatro sonucunda ceza verildiğini sav ederek, dün misal cezayı millet nasıl yırttıysa bugün de sandıkla, demokrasiyle yırtacağını söylemiş oldu.