İBB Lideri İmamoğlu, ‘vız gelir tırıs gider’ kelamları için özür diledi

Adanali

Active member
İBB Lideri İmamoğlu, ‘vız gelir tırıs gider’ kelamları için özür diledi
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, İBB’nin çifçiye fide takviyesi etkinliğinde konuştu.

Ortalarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, Akif Beki’nin de olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan tenkitlere karşılık veren İmamoğlu, “Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs masraf. Hiç umurumda değil” sözüne gelen tenkitlerin akabinde bugün özür diledi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz bu gençleri (Deniz Gezmişler) anlatamadık ve o gençler asıldı. Ve bu gençler hala milyonlarca hanede vatan haini biliniyor. Biz bu ergenlerden vatan haini ürettik. İhtiraslarına kapılan beşerler yüzünden bu oldu.

Ben toplumda bu bariyerlerin, bu duvarların yıkılması kuralıyla bu ülkede her şeyin hoş olacağına inanı
yorum. Yalnızca benim inandığım şeyler doğrudur anlayışıyla uygun şeyler olacağına inanmıyorum. Bu toplumun rehabilitasyona gereksinimi var, hepimizin. Kendimi de bundan ayırmıyorum.

Her ne kadar bir başbakanın asılması yanlışsa, 13 yıl daha sonra bu gençlerin de asılması fazlaca vahim. Bilgi sahibi olmak kadar, aydınlanmak kadar değerli bir şey yok. Baktığımızda bu çocukları da anneler doğurdu, yaşattı ve büyüttü. Ve o anneler büyük acılar çekti. Yarın Anneler Günü ve ben o annelerin anneler gününü kutluyorum.

Hukuksuzluğa karşı uğraş edeceğiz. Bunu da hak, hukuk ve adalet kavramıyla yapmakla yükümlüyüz. Hak ve hukukun, adaletin ne kadar değerli olduğunu, bir kardeşimin 18 yıl mahpus ezası aldığı bir ortamda derinden hissediyorum. O 18 yıllık sonucun ömrü siyasalların ömrü kadardır. en çok bir yıldır.

hiç bir ideali olmayan insanların aldığı bu 18 yıllık cezanın ne kadar hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu söylemek istiyorum.

Hukuksuzluğa uğramış, adaletsizliği uğramış kim var ise ve onların hüznünü çeken tüm annelerin de anneler gününü de kutluyor
um.

Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, yalnızca ve yalnızca dün bir konuşmada kullandığım ‘vız gelir tırıs’ masraf sözlerimden dolayı özür diliyorum.

Ben dostluklarımı, yıllardır birlikte olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek üzere bir niyetle yola çıkmadığım üzere hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım koymayacağım”