Hürriyet müellifi Selvi: Cuma gününden itibaren örgütlü kısımlar tarafınca dezenformasyon yapılıyor

Adanali

Active member
Hürriyet müellifi Selvi: Cuma gününden itibaren örgütlü kısımlar tarafınca dezenformasyon yapılıyor
Selvi, yazısında, “Komplo teorilerine değil, dövizdeki artışa, faiz oranlarına, etiketlere, fiyat artışına ve hayat pahalılığına inanırım. Dövizdeki tırmanışın, fiyatlardaki ani artışın, vatandaşın geçim kasvetinin en büyük komplo teorisinden daha kıymetli sonuçlar doğurduğunu düşünürüm” dedi.

Selvi, şöyleki devam etti:

“Bu yazacaklarım bir komplo teorisi değil. esasen olsaydı yazmazdım. Lakin cuma gününden itibaren örgütlü birtakım bölümler tarafınca bir sistemle dezenformasyon yapılıyor. Emel, yaşanan ekonomik sarsıntıyı bir panik havasına dönüştürmek. İktisadın yüzde 50’si inanç iklimidir, denilir. Bunların gayesi de bu itimat iklimini sarsmak. Cuma gününden itibaren organize kimi kesitler tarafınca bir kirli propaganda yapılıyor. Biri vatandaşların bankalardaki döviz mevduatlarını çekecekleri tarafında, başkası ise iktidarın döviz hesaplarına kontrol getireceği biçiminde. Belirli ki maksat, bulanık suda balık avlamak. İktisadımızı döviz üzerinden vurmak. Bunun için de halkımızı paniğe sevk etmek. Bunu Trump’ın iktisadımızı amaç aldığı, doların 8.2’ye çıktığı vakit da yapmışlardı. Ben bunun iktidarı yıpratma maksadıyla yapıldığını düşünmüyorum. Bu bir ruhsal savaş.”