‘Gerçek enflasyon yüzde 40’ın üzerinde’ diyen Kılıçdaroğlu: Kimi değerli adımlar atacağız

Adanali

Active member
‘Gerçek enflasyon yüzde 40’ın üzerinde’ diyen Kılıçdaroğlu: Kimi değerli adımlar atacağız
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) deklare ettiğı enflasyon bilgilerini toplumsal medya hesabından kıymetlendirdi.

Gerçek enflasyonun TÜİK’in deklare ettiğı üzere yüzde 19.89 değil yüzde 40’ın üzerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor” tabirlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı lakin unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. Benim en değerli sıkıntım halkımın sofrasıdır. Birtakım kıymetli adımlar atacağız” dedi.

TÜİK "Enflasyon %19.89" demiş. Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon %40'ın üzerinde. Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı ama unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) November 3, 2021

TÜİK datalarına bakılırsa, enflasyon ekimde aylık 2,39 artarken, yıllık yüzde 19,89 oldu.