Galerinin yeni müdürü, “Ben başarıyı katılımda değil geri bildirimde görüyorum” diyor

Bakec

Member
Sekiz yıldır Roudnick galerisinde çalışıyorsunuz, bu süre zarfında galerinin güçlü ve zayıf yönlerini öğrendiniz, herhangi bir değişiklik planlıyor musunuz?
Her zaman yeni bir editör geldiğinde değişikliklerin olması gerektiği varsayılır. Ancak değişikliklerin kademeli olması gerektiği görüşünü bırakacağım. Burada sekiz yıl adliye kâtibi ve mesleki daire başkanı olarak çalışmama rağmen yönetimi tam olarak göremedim. Yavaş yavaş bu konuya giriyorum, bu yüzden değişiklikler olduğunda yapılacak en iyi şey erken gitmek.

Sizin liderliğinizde galeri nereye gidecek?
Miroslav Divina'dan önce galeriyi yöneten editör Alena Potkov'un çizgiyi ortaya koyma şeklini değiştirmek istemem. Ben her zaman vakfın iç konseptini hazırlayan yüzü oldum. Yani eğer bir şeyi değiştirirsem kendime karşı çıkmış olurum. Bir saray mensubu olarak burada hazırladıklarımın arkasındayım ve hem uzaktan hem de yakından çok sayıda ilginç yazarı tanıttığımı düşünüyorum. Örneğin, sadece mükemmel bir heykeltıraş değil aynı zamanda çok küçük olan litomi sanatçısı Albta Kumsttov'un eki.

Petra Mazov

1985 yılında Strnice na jin Moravia'da doğdu.

Olomouc'taki Palacky Üniversitesi Sanat Fakültesi'nde sanat teorisi ve tarihi okudu.

İki yıl önce Roudnick galerisine katıldı, Klatovy / Klenov galerisinde çalıştı.

Sanata yatkındır ve resim yapmaktan ve çizim yapmaktan hoşlanır. Çünkü ortaokul sanat okulunda tekstil tasarımı, kırmızı beyaz mobilya, mobilya ve şap alanında eğitim gördü.

Bir sürü inşaat, müzik, tiyatro, bir sürü spor.

Geçtiğimiz yıl galeri yeni bir sergi konseptiyle başladı, bunu devam ettirecek misiniz, yoksa bir şekilde değiştirecek misiniz?
Sergi masasının yeni konsepti ilginç ama ben bu hayale tam olarak katılmıyorum ve galeriye doğru koşan şeyin konseptini beğendim. Bu kurumun tarihi ve yaşadıklarıyla ilginç olduğunu ve öncelikle galerinin gelişimi sırasında ziyaretçilerin nereye taşındığını en iyi şekilde anlayabileceği kanaatindeyim. Tüm inşaatlarımda doğaya yönelmeyi her zaman çok severim ve bunu yeni sergi masası konseptine de uygulamak isterim. Ziyaretçiler, galerinin tüm alanını dolduran Planet ID: Dünyanın Anıları'nın yaz enstalasyonunun sona ermesinin ardından Haziran ayında ilk işaretleri görecekler.

Miroslav Divina'dan başka nerede olacaksın?
Bu bakımdan ben bir kadınım. (gülümsemek) Hem Podipska bölgesinde hem de Stec bölgesinin tamamında işbirliğine daha açık olmak isterim. Diğer kültür kurumlarıyla daha fazla bağlantı kurmak ve galerimizin yerel toplum yaşamına daha fazla nüfuz etmesini istiyorum. Bölgesel bir galerinin çatlaklardan oluşan sıcak bir galeri olmaması gerektiğini, kendi bölgesinde bulunanları kullanması gerektiğini anlıyorum. Elbette bunu geride kalmayacak şekilde kullanmalı ama her zaman profesyonel seviyesini kullanmalıdır.

Hangi nvtvnki'ye gitmek istiyorsun?
Çocuklardan yaşlılara kadar geniş bir yelpazeye hitap etmeye çalışıyoruz. İlkokul ve anaokulundan itibaren çocuklara yönelik eğitim programlarımız var. Çeşitli konserlere davet ettiğimiz eski nvtvnka'yı unutmayalım. Önsözde bölgesel konulara da değinmeye çalışıyoruz. Bir şeyler öğrenmek isteyen, sanatın bir avcıya neler yapabileceğini anlamak isteyen her avcı, sadece görsel olarak değil zihinsel olarak da galeriye dahil oluyor.

Sizce galeri başarısının kriterleri neler?
Nvtvnost'a dönecekler. Ancak bunların nvtvnk'in yanıtları olduğunu düşünüyorum. Pek çok insan binanın içinden geçip hiçbir şey götürmüyorsa, bunu kastetmiyorum. Ama yeni bir kullanıcı gelip şunu söylediğinde: Beni ne zenginleştirdi, ne getirdi, kişisel olarak benim için çok daha fazlası.

Roudnick Galerisi, Roudnice nad Labem kasabasındaki önemiyle tanınıyor; daha fazla yerel satın almak mı istiyorsunuz yoksa çevredeki bölgeden yeni girişler mi yapmak istiyorsunuz?
Aile çevresi dışından da uzun zamandır tanıdıklarımız var, sanata meraklı, bizi takip eden insanlar. Elbette daha çok yerel şeyler de görmek isterim. Ayrıca bazı yerel sakinlerden rock hayranlarımız da var, ancak burada kesinlikle yedekler var.