Fatih Tezcan, ‘hakimleri amaç gösterdiği’ teziyle hakim karşısına çıktı

Adanali

Active member
Fatih Tezcan, ‘hakimleri amaç gösterdiği’ teziyle hakim karşısına çıktı
Gazeteci Fatih Tezcan, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve öbür sanıklar hakkında verilen beraat sonucunın bozulmasının akabinde Twitter’dan paylaşım yapmıştı.

Tezcan paylaşımında, “RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve öteki sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi sonucuna ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Lideri Hakim M.H.Y’yı ve üye yargıçlar A.S ve A.A’nın ilişkilerini araştırıyoruz. Bilgisi olanlar için ihbar sınırı…” sözlerine yer vermişti.

Paylaşımın akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca Tezcan hakkında resen soruşturma başlatılmıştı. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Fatih Tezcan ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Tezcan, “Darbedilk evvel Bakırköy Adliyesi’nde FETÖ’ye hakaretten dolayı yargılanırken bir mahkeme huzuruna çıktım. Buradaki nöbetçi hakim benim ayağa kalkmamı istedi. Ayağa kalmadım ve hakim mahkemeye saygısızlık olduğundan dolayı katibe tutanak tutturmak istedi. Mahkemede ‘FETÖ için birinci kez vatan haini diyen benim’ dediğimde, hakim bana bir imalı bakışta bulundu’’ dedi.

Savunmasına devam eden Tezcan, “Mehmet Ağar hakkında bir yargılama evrakı olduğunu biliyordum, yaklaşık 49 gün daha sonra İstinaf Mahkemesi’nin beraat sonucunı bozduğu haberi medyaya düştü. Medyadan öğrendim ve bilhassa beraat sonucunın bozulmasının uzun mühlet medyadan saklanması niçiniyle bu konu, bir gazeteci olarak dikkatimi çekmişti. Ben de o beraat sonucunı bozan yargıçlara ilgili beni takip eden kitleme ‘daha evvel bu yargıçları tanıyan var mı’ formunda tweet attım. Asla gaye gösterme kastım yoktur, benim esasen terörle olan çabam biliniyor. Mahşer günü görüşeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Alınan savunmaların akabinde mahkeme, belgenin mütalaa hazırlanması için Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine ve sanık Fatih Tezcan hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı formundaki isimli denetim önleminin kaldırılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kuşkulu Fatih Tezcan’ın ‘terörle Uğraşta misyon almış şahısları gaye göstermek’ hatasından 1 yıldan 3 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması talep edildi.