Erbakan: Suriyeli konuklarımız can güvenlikleri teminat altına alınması kuralıyla geri gönderilmeli

Adanali

Active member
Erbakan: Suriyeli konuklarımız can güvenlikleri teminat altına alınması kuralıyla geri gönderilmeli
bir daha Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, Kahramanmaraş’ta partisinin 2. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Erbakan, Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki kongrede yaptığı konuşmada, partisinin üye ve iştiraklerle süratle büyüdüğünü anlattı.

Milli görüşü ve bir daha Refah Partisi’ni iktidara taşıyacaklarını lisana getiren Erbakan, şu biçimde dedi:

“Bundan evvelki ay, bir ayda 18 bin üye kaydederek Türkiye’nin en çok üye kaydeden partisi olmuştuk. Takip eden ayda, bir ay içerisinde 31 bin üye kaydederek bir daha üye kaydında Türkiye şampiyonu olduk. Ve Türkiye’nin en süratli büyüyen partisi unvanını elde ettik. Artık gayemiz her ay 50 bin üye kaydetmek ve en kısa mühlet içerisinde 500 bin üye gayesine ulaşmaktır.”

Hükümetin iktisat ve tarım siyasetlerini eleştiren Erbakan, bu alanlardaki problemlerin lakin Ulusal Görüşle çözülebileceğini tabir etti.

İktidarın Suriye yaklaşımını da olumlu bir adım olarak gördüklerini belirten Erbakan, şu biçimde devam etti:

“Tabii ki iktidarın Suriye ile yakınlaşma gayretlerini her ne kadar gecikmiş olsa da olumlu bir adım olarak görüyoruz. ‘Zararın neresinden dönülse kardır’ diye kıymetlendiriyoruz. Daha birinci başta düğmenin yanlış düğümlenmesi yüzünden milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden ve yurdundan oldu. Yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz öldü. Sakat, öksüz ve yetim kaldı. Bir an evvel Suriye idaresiyle anlaşılması ve ülkemizdeki Suriyeli konuklarımızın can güvenlikleri teminat altına alınmak kuralıyla ülkelerine gönderilmesi gerektiğini tabir ediyoruz.”

Erbakan, Suriye’de Sünni ve Araplardan boşalan bölgede Amerika ve İsrail’in terör örgütleri aracılığıyla bir devlet kurma planı olduğunu, bu niçinle o bölgelerin boş kalmaması, Suriyeli ve Arapların yinedan kendi topraklarına dönmesinin son derece ehemmiyet arz ettiğini kelamlarına ekledi.