DÜZGÜN Parti Genel Lideri Akşener nevruz programında konuştu: Birbirimize hürmet duymak zorundayız

Adanali

Active member
DÜZGÜN Parti Genel Lideri Akşener nevruz programında konuştu: Birbirimize hürmet duymak zorundayız
Akşener, Aşık Veysel’in mevt, Hz. Ali’nin doğum yıl dönümü ve Nevruz Bayramı ötürüsıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

İnsanların bölünmesinin gücün, düzgünlüğün ve hoşluğun boşa gitmesi manasına geldiğini belirten Akşener, ortaya çıkan güçten yarar sağlanamamasının tüm insanların ziyanına olduğunu söylemiş oldu.

her insanın birbirinin farklılıklarına hürmet duyması gerektiğini vurgulayan Akşener, “Ben müsamaha kelamını sevmiyorum. Müsamaha teriminin içerisinde biraz kibir, biraz buyurganlık var. Biz birbirimize hürmet duymak zorundayız. Ben kimim ki buradaki hanımefendileri müsamahayla karşılayacağım. Diğeri kim ki bizleri müsamahayla karşılayacak. Biz birbirimize hürmet duymak zorundayız. Farklılıklarımızın güce çevrilmesinin, beraberliklerimizin de ön plana çıkartılmasının bu hürmet teriminden geçtiğine inanıyorum” diye konuştu.

Nevruzun Türk milletinin bir daha tarih sahnesine çıktığı gün olduğunu belirten Akşener, her insanın Nevruz Bayramı’nı kutladı.

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” hadisini anımsatan Akşener, hak ve hakikat yolunda Allah’ın Hz. Ali’nin yüreğini kendilerine nasip etmesi dileğinde bulundu.

Aşık Veysel’in “Kuran’a bak İncil’e bak. Dört kitabın dördü de Hak. Hakir görüp, ırk ayırmak, hakikatte yüz karası” dizelerini okuyan Akşener, Aşık Veysel’e Allah’tan rahmet diledi.

Akşener, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

“Ne memnun bize ki aklımızı, gönlümüzü ve ruhumuzu besleyen, hakkı, hakikati ve adaleti öğütleyen büyüklerimiz var. Baharı müjdeleyen bayramımız var. ‘Allah seni hür yarattı, tamah seni kul etmesin’ diyerek alnı açık başı dik olmayı öğütleyen rehberimiz var. Toprağı sadık yar belleyen gönül zenginlerimiz var. Epey değeri bilmeyene yuh olsun. Epey zenginlik varken yanlışa sapanlara yuh olsun. Hakkı ve hakikati sancak bilmek varken hak yiyene yuh olsun.”

Mustafa Özarslan ve Küme Çığ ile semah takımının yer aldığı programda Akşener, Nevruz geleneği olan örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener nevruz programında konuştu: Birbirimize saygı duymak zorundayızhttps://t.co/SJ15jdIurb pic.twitter.com/gyNfQDDmss

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) March 20, 2022