Děčín'e bedava bronz vermedik, yenilgiye rağmen Ostrava antrenörünü övdük

Bakec

Member
Sevinmediler bile. Son anlarda serbest kalan oyuncu tahtaya uzandı ve basketbolcu Dna birbirlerine sarıldı. Nkte ellerini kaldırdı.

Bugün ulusal ligde üçüncülük için oynanan ikinci karşılaşmayı Ostrava'da 86:71 kazanarak seriyi penaltılarda 2-0 kazandılar.

Danimarkalı teknik direktör Tom Grepl, performansın hiç de iyi olmadığını, Ostrava'nın bize ezici bir yenilgi yaşattığını söyledi. Ancak bronz madalyayı almayı çok istiyorduk ve bunu da başardık. Bu iradeyle alakalıydı, basketbol kalitesi yoktu. Ama o madalya için minnettarız.

Pece, maça iç sahadaki maçtan daha iyi girmelerini ve 78:74 kazanmalarını takdir etti. Ancak Ostrava'nın son maçtaki kadar kaçmadığı için çok şanslıydık, çünkü o zaman bizim için çok daha zor olurdu, diye kabul etti Grepl.

Ostravsk ayrıca diziyi ele alma şekillerini de takdir etti; yaralı Amerikalı Rashad Madden, Jarrid Rhodes ve Benjamin Stevens olmadan idare etmek zorunda kalacaklardı.

Perşembe günü Matej Majerk kanadındaki sakatlık nedeniyle forma giymedi ve Dominik Heinzl faul yaptı. Adam Choleva bu sezon harika bir iş çıkardı ve Opava'yla oynadığı seri Ostrava için unutulmazdı. Grepl, Ostrava'nın şampiyonlarla gösterdiği sansasyonel ilerlemeyi hatırlattı.

Ostravalı Elyjah Williams, Danimarka kalesi altında Tome Pomiklok'u geçmeye çalışıyor.

Çocuklar için oyunu nasıl idare ettikleri konusunda heyecanlıyım. Karanlık bir güç verdiler, devletle savaştılar. Ostrava antrenörü Adam Choleva, “Bohuel dördüncü şehir, ancak Dna'ya bronz madalyayı bedava vermedik” dedi. Zorlu bir kadroyla oynadık ama Ostrava'daki taraftarların görmek istediği gibi herkes ruhunu ve kalbini hitlere bıraktı.

Pişman olabileceği tek şey kaçırdığı serbest atışlardı. 19'dan sadece yedisini verdiler. Bu kafa ve deneyimdir. Estonyalılar bizi çeyrek finalde yendiler, bunun sayesinde buradayız. Ah hayır, dedi Choleva.

Hayal kırıklığı yaşıyoruz, burada madalya kazandık ama sezon bitmiş gibi bakmamız lazım. Biz her zaman en alttan, en sondan bronz madalya için mücadele ettik. Ostrava'nın kaptanı Tpn Svoboda, on bir yıl sonra yarı finalde olduğumuzu hatırladı.

Rakibinin Dna'nın desteği olan kardeşi Matj olması onun için düelloyu da kolaylaştırdı.

Brcha muhtemelen biraz üzgün çünkü finalde olmak istiyorlardı. Te o. Onu övüyorum, onlara karşı madalyayı kazandığı için üzgünüm, diye gülümsedi Svoboda.

Salonda burası için mücadele eden Matj Svoboda, madalyayı omzuma koydum, ne yazık ki çarpıştık, dedi ve dışarı çıktı. O ve erkek kardeşi koruyucu çocuklardır. Uzun zamandır Ostrava'ya karşı oynamayı sevmiyorum. Şehirle ve kulüple ilişkilerim var. Onlara karşı kurtarışlarım ya mükemmel ya da kötü. Finale kalamadığımız için hayal kırıklığına uğradım. Ayrıca bunların sevdiğim kulüp için yaptığım son kurtarışlar olduğunu da biliyordum.

Nereye gittiğini söylemedi. Sonuçta Opav'dan, Pardubice'den, Nymburk'tan bahsediyoruz…