Děčín şampiyon yardımcısı sürücüsü Svoboda: Final yine isteyeceğiniz bir uyuşturucu

Bakec

Member
Kısa bir süre önce kazanmak ve kaybetmek arasında gidip geliyordunuz, şimdi sadece kazanıyorsunuz. Bu sana ne yapıyor?
Öncelikle gevşememeliyiz. Nymburk'a karşı da dahil olmak üzere art arda yedi galibiyet aldığında bunu yapma eğilimindeyiz. Şimdi Köln'de bekliyoruz, buna odaklanmamız lazım. Masayı mümkün olduğu kadar hareket ettirmek istiyoruz. Üçüncü sırada bağımsız olacağımıza ve önümüzde bulunan iki takımın peşinden koşabileceğimize inanıyorum.

Nymburk bu yıl da domine edemiyor, ligin tadı yine daha da güzel mi?
Kesinlikle. Sadece biz oyuncular için değil, ligi takip eden tüm taraftarlar için de eğlenceli. Dengeli ve artık herkesin herkesi yenebileceğini düşünüyorum. Her maça kazanabileceğinizi bilerek çıkıyorsunuz ve biz de bunun için spor yapıyoruz.

Geçen yılın final deneyimi sizi motive ediyor mu?
Bu yıl da finale kalma şansımızın kesinlikle olduğunu düşünüyoruz. Ancak diğer 5-6 takım da bu şekilde düşünüyor. Geçen sene tadına bakmıştık ve yine istediğiniz türden bir ilaç olduğunu söyleyebilirim. Finalde olmak ve o atmosferi yaşamak inanılmaz bir duygu. Hala çok sevgiyle hatırlıyorum. Hepimiz play-off'larda bunu tekrar yaşamanın güzel olacağını düşünmüştük ama mütevazı olduk.

Bunu biliyorsun…

…arka arkaya yedi galibiyet Děčín rekoru değil mi? Warriors, 2015/16 sezonunda arka arkaya 14 galibiyet elde etti. “İlk turda Kolín'de bir puan farkla kaybettik, ardından rekor serisi geldi ve bu seri uzatmada Opava'ya ev sahibi olmamızla sona erdi. Daha sonra yedi kez üst üste tekrar kazandık. O zamanlar Nymburk dört turlu sistemde iki tur oynuyordu, dolayısıyla o seride onunla tanışmamıştık” dedi kulübün spor menajeri Jakub Důra.

Neyin içinde?
Artık finallere odaklanmıyoruz, ayakları yere basıyor. Artık galibiyet serimiz var, coşku var ama her zaman bir sonraki rakibe odaklanıyoruz.

Seni yedi maçlık galibiyet serisine taşıyan ne değişti?
Honza Štěrba ve Jordan Ogundiran şeklinde çok kaliteli iki takviye geldi. Bunlar tam olarak bulmacamızda rotasyon için kaçırdığımız son bulmacalardı. Sonuçta bundan önce yabancı takviyeler tam anlamıyla başarılı değildi. Jordan'la anlaştık, o ihtiyacımız olan doğru zihniyete sahip. Ve Honza yıllardır ligin en iyi dörtlüsü arasında olduğunu doğruluyor. Sağlam bir takımımız var, her şey yoluna girmeye başlıyor, iyi oynamaya başlıyoruz. Artık basketbolun tadını çıkarıyoruz.

En son Nymburk'u kendi sahasında üst üste üçüncü kez 17 sayı farkla yenmiştin. Göze çarpmıyor mu?
Pomi'yle bunu konuştuk. (kaptan Tomáš Pomikálek tarafından), Geçen yıl onları iki kez yenmiş olmamıza, kayıpları hâlâ birikmeye devam etmesine ve eskisinden daha fazla sayıda olmasına rağmen bunun hala değerli bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Nymburk maçımıza büyük bir favori olarak ve şampiyonluğun ana adaylarından biri olarak girdi. Teşekkürü hak ettiğimizi düşünüyorum. Ve olmak istediğimiz yerdeyiz. Bunu masa açısından değil, oyun açısından kastediyorum. En iyi başlangıcı yapamadık, şimdi üst üste yedinci galibiyetimizi kutladık ve umarım bu burada bitmez.

Nymburk artık eskisi kadar korkutucu değil mi?
Ona karşı oynanan maçların zihniyeti, geçmişte şampiyonluk üstüne şampiyonluk topladıkları zamanlardan farklı. Bu kez maça kazanmak istediğimizi, bunun tamamen gerçekçi olduğunu ve ne gerekiyorsa elimizde olduğunu bilerek çıktık. Başarımızın temeli saldırganlık ve sağlam ve iyi savunmadır.