Çek gettosu mu? Ústí'de okuyan yabancılar, sonuçta Budapeşte'den daha güzel olduğunu söylüyor

Bakec

Member
Yurt dışından birkaç düzine öğrenci her yıl St nad Labem'deki Jan Evangelista Purkyn Üniversitesi'ni ziyaret ediyor. Bazıları için en başından beri ilk tercih oydu, bazıları ise son anda ona karar verdi. Ancak birkaç ay boyunca hepsinin Elbe'nin yukarısındaki evleri vardı.

Öğrencilerden bazıları kuzey Çek metropolünü oraya gitmeden önce duymuşlardı ve bu her zaman iyi anlamda değildi. İnsanlar bunun nasıl sonuçlanacağı konusunda temkinli davrandılar ve buraya gidip Slovak Lvia ve Alexandra'yı tanımlama tercihimizi sorguladılar ve kendilerinin de şehirde izole yerler ve kimya endüstrisi olduğunu bildiklerini söylediler.

Norveçli Kristine bölgeyi filmden tanıyordu. Narnia'yı gördüm ve başka yerlerde bile ilk önce orada evleneceğini öğrendim. Fantastik film Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Kokarca Çek Cumhuriyeti'nde çekildi ve başrolde ikonik Pravick Brna yer aldı.

Yine Norveçli olan Jenny, ayrılmadan önce TikTok sosyal ağı üzerinden durum hakkında bilgi toplamaya çalıştı. Tam tersine beş yıllık yolculuğunda pek olumlu şeylerle karşılaşmadı. TikTok Çek Cumhuriyeti'ne gideceğimi öğrendi ve bana Prag hakkında birçok video sunmaya başladı, harika şeyler. Sonra St.Petersburg'da neler olup bittiğini öğrenmenin güzel olacağını düşündüm. En iyisi değildi, onun hakkında buranın getto eska gibi bir şey olduğunu söylediler, sonra bu konuda daha fazla bilgi edinmeye çalıştım ve insanlar buranın o kadar da kötü olmadığını söylediler. Onlardan şüphe etmeye karar verdim ve benim izlenimim de bu, hiç de kötü değil, diye ekliyor.

Hoş olmayan bir hayat mı? obtov

Getto eska'nın bombardımanı, oradan geçerken bile bazı öğrencileri etkilemedi. Arabayla Prag'dan buraya geldik. Hayır, en güzel şehirlerle dolu değil, biz Maarska'dan bir tarih öğrencisi olan Artr'ız. Portekizli Vasco ise yerel mimariye ağırlık veriyor. Şehri ilk gördüğümde kendi kendime şunu düşündüm: “Tamam. Komünizmin etkisini burada kesinlikle görebiliyorsunuz, çünkü bu onun için ilginç bir deneyim, çünkü Portekiz'de böyle bir şeye rastlamamıştı.” Benzer şekilde şehre bu kadar yakın bir endüstri onun için alışılmadık bir durum.

Daha sonra çocuklar daha sonra bir şeyi sabırsızlıkla beklediler. Örneğin Portekizli Ines, bir barda arkadaşına el yordamıyla dokunmaya başlayan bir adamla tanıştı. Daha sonra serçelerle birlikte gruba gittiğinde durum küçük bir farkla tekrarlandı, bu sefer kadın kütüklere dokunuyordu.

Birçoğu geceleri şehirde tek başına yürümekten korktuklarını ekliyor. Şehirden internete yaptığımız bir yolculuktan gece döndüğümüzde bazen korktuğumuzu itiraf etmeliyiz. Şehir mi bilmiyoruz ama duyduğumuz tüm gençler arasında Lvia ve Alexandra'ya saygı duyuyoruz.

Ancak bu izlenimlere ve yaşamlara rağmen gençler, Kuzey Bohemya metropolünün bir süredir kalplerine yakınlaştığının farkındalar. Burayı ve orayı seviyorum. Vasco'yu seçtiğim için mutluyum, bu seçimi değiştirmezdim. Burada harika bir satış var. Aslen Romanyalıyım, Transilvanyalıyım. Bu şehir dağlarla çevrili ve buradakiyle aynı huzur var, bu yüzden burada kendimi biraz evimde gibi hissediyorum, diye araya giriyor Artr.

Merkezde harika bir atmosfer

Yabancı öğrenciye göre ilk satış Steck bölgesinin öncelikleri arasında yer alıyor. Örneğin Çek kırsalına gittiler ve Narnia Günlükleri'nin geçtiği yerlere baktılar. Oraya tekrar gitmek istiyoruz ve filmdeki gibi kar yağacak, teşekkürler Jenny. Öğrencilere göre, örneğin Tiskch caddesine gittiler.

St.'nin merkezi. Bence çok güzel, özellikle Fra civarı, turistik bir kasaba olmasa da merkezdeki atmosferin harika olduğu gerçeğiyle Artr'ın izlenimlerini okudum. Bu iki şehirle karşılaştırdığımda Budapeşte'yi senden daha çok seviyorum, diye ekledi.

Jin daha sonra hem üniversitedeki hem de üniversite dışındaki yerel halkı övdü. Üniversitede insanların ne kadar neşeli ve hoş davrandıkları gözüme çarptı. Seni bedavaya aldım ve bir süre burada kalmamızı sağlayacak şeyler verdim. Bence buradaki insanlar tüm bunları önemsiyor, ilgilensin, diye övüyor Ines kendini. Bu bizim üniversitemizde işe yaramaz. İnsanlar çalardı, saygıları kalmazdı, diye ekliyorum.

Çoğu kişi için üniversitenin kendisi bir iz bıraktı. Modern ve modern tesislerin yanı sıra öğretmenlere ve diğer öğrencilere erişime de değer verin. Artr daha sonra Macaristan'da modern uzun bisikletlere sahip olmalarına rağmen hissenin diğerlerine eşit olduğunu belirtiyor. Sadece üniversiteler hakkında konuşmanın iyi olduğunu ekliyor.

Olumlu bir cevap verirken öğrenciler örneğin seyahat olanaklarını vurguluyorlar. Bana öyle geliyor ki, Norveç'te değil burada, Kristina'nın yanında. Jenny ayrıca Drany ile Prag arasındaki konumu ve yerel toplu taşımayı da övüyor. Bunların, işleri çok daha kullanıcı dostu hale getiren türden küçük şeyler olduğunu açıklıyor. Trenlerde koltuk rezervasyonu olup olmadığını gösteren ekranlar bulunuyor. Norveç'teki trenler iyi ama çoğu eski ve genel olarak buradakilerle aynı değil.

Daha sonra soran herkes Elbe yukarısındaki bölgeyi ve Steck bölgesini yeniden kapatacaklarını kabul etti. Kimisi daha çok gezip yörenin güzelliklerini keşfetmek ister, kimisi ise burada karşılaştığı kuşlar nedeniyle heyecanlanır. Kesinlikle buraya taşınırdım, sen Artr'ı hayal ediyorsun.

İlk dönemin ortasında her gün bir yere gitmeme rağmen her şeyi göremediğimi hissettim. Konaklamamı uzatmamın nedenlerinden biri daha fazlasını görmek istememdi. Bana göre burası Echch'in en güzel bölgesi. Nisan ayında yaz kampı için Maarsk'a dönmem gerekiyor ama yazın arkadaşlarımla takılıp bu ülkeyi daha çok keşfetmek istiyorum.