Canan Kaftancıoğlu’ndan ‘tutuklanma’ karşılığı: Her şey olabilir

Adanali

Active member
Canan Kaftancıoğlu’ndan ‘tutuklanma’ karşılığı: Her şey olabilir
TİP milletvekili Ahmet Şık, gazeteci İrfan Aktan’a yaptığı açıklamalarda, “Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar” dedi.

Şık’ın bu istikametteki savları sürerken Cumhuriyet muharriri Barış Pehlivan, bugünkü yazısında “Ağır ceza mahkemesi sonucunı verdi, istinaf mahkemesi onadı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da mahpusun mutlaklaşmasını talep etti. Şayet başsavcılığın dört farklı cürümden 8 yıl 2 ay 20 gün mahpusla cezalandırılmasına dair isteği Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafınca uygun görülürse, sonuç birinci cümlemdeki üzere olacak. CHP İstanbul Vilayet Lideri Kaftancıoğlu infaz kanunu gereği toplam 13 ay 10 gün mahpusta kalacak” sözlerini kullandı.

Kaftancıoğlu’nun, İBB seçiminin kazanılmasında kilit rol üstlendiğini belirten Pehlivan, CHP Vilayet Başkanı’na, “Hapse girmeyi bekliyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Kaftancıoğlu verdiği cevapta, “Toplumu bir anksiyete haline düşürmeyi gerçek bulmuyorum. Evet, burası Türkiye, her şey olabilir. Lakin bunları düşünecek bir vaktim yok. Örgütlü gayrete inanıyorum. Benim başıma ne gelirse gelsin, partimin İstanbul örgütünün uğraşa devam edeceğini biliyorum” dedi.